Same Silver 95 frontmaaier

Ik had een vraag we hebben nu een kuhn 283 liftcontrol met kneuzer, zou ik dan ook nog voor een 283 zonder kneuzer voorop kunnen met maaien? en kan die dat aan kwa pk's ?me buurman heeft een Silver 105 maar dan met kneuzers en dat wil ook

Deel dit topic

Reacties

valmet 8500
Vraag anders aan je buurman of je even met zijn maaiers mag maaien dan weet je het direct
Wimsumar
Beste Turbo Broekie: Enerzijds, je hebt fronthef/aftakas op de Same, dus, altijd doen.
anderszijds, nu kun je met 1 maaier door "stevig" door te rijden al flink capaciteit halen. De capaciteitswinstwinst van de frontmaaier zal inboeten doordat het motorvermogen niks over houdt. Met dubbele maaier zul je langzamer moeten rijden. (Als de verkaveling dan ook nog 'kleinschalig' is, schiet je er niets me op door voor en achter te maaien).
Zet je daarintegen de snijbrander in de achtermaaier (kneuzer er af), dan kan de kracht van die vermogensvreter in maaien benut worden.
Turbo broekie
@valmet 8500 die heeft dus met kneuzer ik wil voor zonder
Turbo broekie
@Wimsumar
We hebben veel grootte stukken en liever niet de achter kneuzer er af
Wimsumar
Beste Turbo Broekie:
Quote @Turbo broekie:
veel grootte stukken

Dat is een absolute must. Ik zie het bij m'n buren (destijds toen ik zelf een frontmaaier had ook zelf ervaren) dat de maaicapaciteit van een front+ achtermaaicombinatie knoerhard achteruitgaat door bijvoorbeeld greppels in het land. Op de tussen de greppels liggende akker 2 rondjes op volle werkbreedte om vervolgens met 1 maaier buiten werking nog een strookje van minder dan 1 meter maaien. 😞
Ik houd het nog wel eens in de gaten: met ongeveer 6 meter werkbreedte zie ik een buurman 45 minuten bezig op 2,5 hectare begreppeld land. Een ander geval is ( ook ruim 6 meter) ongeveer een uur bezig op 4 hectare. ( Beide rijden met 140 p.k. of meer, zonder kneuzer). 😞
Turbo broekie
@Wimsumar ja als je veel greppels heb dan kan je beter 1 maaier hebben, ma we hebben best veel grootte stukken daarom willen we als het kan een frontmaaier voorop
JD5620
@Turbo broekie moet kunnen. Buurman had eerst ook een Deutz van 90pk met 280 Frontmaaier trommel zonder kneuzer en 2,80 schijvenmaaier met kneuzer achtermaaier. kon nog ongeveer 10/12 km rijden met een normale snede gras
Turbo broekie
@JD5620 oké dat dacht ik ook al hoeft ook geen 18 km per uur gaat alles toch kapot ja trommel trekt zwaarder ?
JD5620
@Turbo broekie alleen met opstarten volgens mij, maar trommel hou je langer op toeren en schijven maaier start sneller op maar als ie het zwaar krijgt zakt ie sneller in toeren.

als ik jou was zou ik een Frontmaaier bij de dealer weg halen en dan zie je zelf wel of ie het kan trekken. Denk zelf dat het moet kunnen.
Turbo broekie
@JD5620 ja dat waren we ook van plan om er gewoon bij de dealer te kopen en eerst proberen ma als je een van 2,40 breed nneemt laat die dan geen stroken staan ?
JD5620
@Turbo broekie zou toch minimaal 2,65m brede maaier nemen. weet niet hoe breed jou trekker is?
Turbo broekie
@JD5620
Dat zou ik zo niet weten ma dat word niks 240 denk ik dan
valmet 605
Even heel onnozel..... Voor zonder kneuzer achter met???? kneuzen is een ronde minder met de schudder.

Voor en achter met of zonder kneuzer rijden dus. Als je iets wil zet je de kneuzer UIT (contravingers zo ver mogelijk weg)en werkt die als transport balk.

Reken maar uit of het extra schudden opweegt tegen een frontmaaier of Veel langzamer rijden opweegt tegen sneller rijden met 1 maaier.

Zelf denk ik dat je beter met 2 kneuzers kan rijden.

eventueel een smallere achtermaaier kopen?
Wimsumar
Beste Valmet 605:
Quote @valmet 605:
smallere achtermaaier kopen?

Nee, dat is juist onnozel. 😉
Je kunt beter adviseren nu een 'dikkere' trekker te kopen, want dat zijn ze over een paar jaar toch al van plan.
valmet 605
@Wimsumar sorry klopt. Koop een trekker van 200 pk. Gaat alles sneller.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
15
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0