Illustratie van:

New Holland Hayliner 376 - persomgang

Hoe zijn deze persen in gebruik persen ze mooie balen geen kromme zo als sommige types van new holland

Deel dit topic

Reacties

fiatteam
Als je ze netjes onderhoud, regelmatig doorsmeren. Goed afstelt en niet te bang bent om hem materiaal te voeren gaat het prima.

Deze persen moeten de aanvoer goed vol hebben dan werken ze op zijn best.
cornee13
Heb gehoord dat deze persen bekend staan dat ze kromme en scheve pakken persen en dat niet verholpen kan worde
fiatteam
Als je het mes van de wagen goed scherp hebt en juist geslepen hebt, het kanaal gelijkmatig op spanning hebt. Gewoon breekbout in het vliegwiel, wanneer je daar door speling continu de breekbout eruit vliegt en vervolgens er maar gewoon een normale bout in drukt. Dan kan het dat de pers kromme pakken gaat geven, maar dan is de rest ook krom.

Verder zou ik het niet weten waarom dat deze types bekend moeten staan om kromme pakken persen. Bij mijn weten zijn de 276 en de 376 prima persen.

Het enige waar ze gevoelig voor zijn, zijn de knopen die je legt van de ene rol touw naar de andere, dat moet een goede platte knoop zijn. Anders trekt die de knoop stuk en kun je het touw er opnieuw inzetten.
valmet 8500
Volgens mij was er voor de 376 weinig onderdelen en als je ze moet kopen is het geen tientjeswerk maar dat weet ik niet zeker of dat met dit type is
Wimsumar
Beste Cornee13:
Quote @cornee13:
kromme en scheve pakken

Dan maak je de pakken veel te lang. Stel de pers af op pakken van bierkratformaat. Die zijn nagenoeg niet krom. Bijkomende voordeel is dat deze pakken ook 'bierkrat'gewicht hebben. Zo wordt hooien in kleine pakjes weer leuk (en komen vrienden en bekenden graag weer eens helpen).

N.B.: Na afloop ook een echt bierkrat pakken. 😄
paulusmahandel
Mijn ervaring is met deze machines:
Zoveel mogelijk rechts (remkant tractor) invoeren.
De touwspanning moet ook gelijk zijn.
En het baalspannings veren op beide zijden gelijk aandraaien
Dan gaat het meestal wel goed, mits de knoperij goed is afgesteld
fiatteam
Op youtube staan een aantal filmpjes van een 276, die heeft lekker de gang erin, maar de pers kan het prima bijhouden.
fiatteam
@paulusmahandel Wat overigens ook belangrijk is hoe snel de pers draait. 1 slag van de wagen per seconde is de juiste snelheid.
goeiedag eem
@cornee13 ze zijn inderdaad gevoelig voor scheve pakken maar dat ligt vaak aan de chauffer van de trekker of aan de zwaden die er zijn gemaakt. heb je bulterige/ongelijke zwaden willen ze wel eens een scheef pakje gooien.
Maar waar je bij de pers goed op moet letten is dat de invoer tanden nog goed lang zijn, meestal zijn die afsleten en gooien ze het gewas niet vergenoeg meer opzij(wij hebben ze zelfs nog langer gemaak dan de originele en dat gaat super) je moet met handgas persen zodat de pers op constant toerental loopt (+/- 2000 motor toeren pto+/- 520)en dan gewoon de bek goed volrijden met hooi en niet te bang zijn, want anders krijg je het perskanaal niet goed gevuld aan de weg kant zet maar en dan krijg je scheve pakken, ik rij er altijd zo mee dat het zwad er aan de perskanaal kant de pickup in loopt en niet aan de buitenkant, en dan gooien ze nagenoeg geen scheve pakken,maar scheve pakken gooien wil iedere pers wel
paulusmahandel
@fiatteam Ja klopt maar tegenwoordige tractoren kun je de aftakas-omwentelingen aflezen hihi
goeiedag eem
@fiatteam dan draait hij te langzaam, een 376 en een 95 slagen per minuut pers hij moet dus rond de 90 a 95 slagen per minuuut maken, +/- 540 pto
cornee13
Zit te twijvelen tussen een 376 of een gallegani 7100
Wimsumar
Beste Goeiedag Eem:
Quote @goeiedag eem:
Maar waar je bij de pers goed op moet letten is dat de invoer tanden nog goed lang zijn, meestal zijn die afsleten en gooien ze het gewas niet vergenoeg meer opzij(wij hebben ze zelfs nog langer gemaak dan de originele en dat gaat super)

Dat lijkt mij ook het hele eieren eten.
kerstrunner
@cornee13 Dan zou ik voor de Gallignani gaan,zonder twijfel.
Ik heb ookgehoord (van een NH dealer) dat het moeilijk is om nog aan onderdelen te raken van die NH persen. Je zou al een 565,570 of 575 moeten kopen om zeker te zijn van wisselstukken.Gallignani 7100 zijn heel goede persen
boggie
Volgens mij zijn onderdelen geen probleem, knoopapparaat van al die new holland persen zijn hetzelfde.
Bij een egale en voldoende invoer krijg je egale balen die niet krom zijn, dus zorgen dat je invoer goed vol blijft.
marien jd fan
Zijn wel goede persen en onderdelen zijn er ook nog zat, zijn idd niet goedkoop maar dat is met al dat spul zo verder hebben ze wel vrij veel kapacitiet en rechte pakken maken ze heus wel, wel echt een goede plate knoop maken want anders trekt die hem los, een kennis van mij perst elk jaar nog zon 10000 pakken stro met zo'n pers en heeft er nooit problemen mee!
kerstrunner
@boggie Knoopapparaat wel maar bv de invoervorken (eigen aan NH) zouden wel een probleem zijn
goeiedag eem
@kerstrunner onderdelen zijn geen enkel probleem, een lmb zegt dat vaak snel omdat ze niet meer met het oudere spul willen werken en nieuwere willen verkopen of ze hebben de kennis er niet meer voor. wij moesten laats tanden voor de pickup hebben van onze deutz fahr hd 440, ook naar een lmb(new holland dealer hier in de buurt) het enigste antwoord wat je krijgt is ja het is geen new holand en is al een wat oudere pers, en ze helpen je niet meer, naar een andere gegaan daar in de computer gekeken en zeg maar wat je hebben wil het is er gewoon, ook van de new holland
kerstrunner
@goeiedag eem Zou inderdaad ook wel kunnen
wim van de brink
Heb deze pers net kocht as nieuw dat spul perst super

(klik om te vergroten)

Heb deze pers net kocht die persen super
Fordje4600
Kromme balen komen door de chauffeur

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland Hayliner 376 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
21
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
1.899