Illustratie van:

Schanzlin Tractor - startprobleem

Ik heb een smalspoortrekker (schanzlin) met een 3 cilinder hatz motor. 'S morgens start deze gewoon normaal. Als hij langer als 30 minuten gelopen heeft start hij niet meer. Hij moet dan minimaal een uur stil staan en start daarna weer normaal. Met warme motor wil hij niet starten. We hebben onder andere de zuigerveren vervangen, kleppen gesteld, verstuivers en brandstofpomp gecontroleerd en die zijn allemaal goed. Het is een luchtgekoeld blok.

weet iemand hoe we dit probleem kunnen verhelpen ??
Is erg vervelend.

Deel dit topic

Reacties

DieterL
Ontluchting van de tank wel goed?
Zijn symptomen van vacuum trekken op de tank.

Als de trekker warm is en niet start, gaat de motor dan wel rond? Tijdens het starten wel rook / onverbrande diesel uit de uitlaat?
Boemrang
Niet meer stil zetten... 😃
paul-swinkels
De motor gaat gewoon goed rond alleen slaat niet aan. Er komt geen rook uit de uitlaat. Ontluchting van de tank hebben we nog niet gecontroleerd. Ga ik nakijken.
gertdl
Ooit hetzelfde probleem gehad met mijn eerste david brown. in de winter perfect starten maar nooit stil leggen, in de zomer niet in gang te krijgen bij warm weer.

het probleem zit in de dieselpomp. door te weinig smering ( slechte of oude diesel) heeft het inwendig systeem voor de dieselregeling een tikkeltje slijtage en komt vast te zitten bij warmte. mijn uitleg is misschien niet helemaal technish, maar het komt er op neer dat inwendig het systeem blokkeert als er warmte is, en bij koude ( doordat het metaal dan iets krimpt) het wel nog gaat.

als het vast zit krijgt hij geen diesel en start en rookt hij niet. ik had ook dikwijls tijdens het rijden dat hij niet trok ( precies vuile filter) en dat hij met momenten ineens trok als een pro stock met gigantish zwarte rook ( dan kwam de regeling weer helemaal open in de pomp)

probleem is nooit opgelost geraakt en was te weiten aan een tank slechte diesel
Wimsumar
Beste Paul-Swinkels: Hier de link naar de HATZ-site met diverse technische informatie downloads.
(P.S.: Bij mij loopt iedere downloadpoging vast in m'n koperdraadinternet, dus of er wat documentatie van jouw trekker/motor bij zit weet ik niet).

hatz-diesel.com/en/company/…

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schanzlin Tractor ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
22