Illustratie van:

Fordson Dexta - bevestiging spatbord

Ik ben helemaal nieuw op dit forum en ben sinds kort in het bezit van een fordson dexta. Uit de overlevering weet ik dat deze 25 jaar heeft stil gestaan. Toch rijdt het ding alweer. het was vrij eenvoudig om hem weer aan de gang te krijgen. leuk die oude techniek. Maar nu mijn eerste vraag: bij mij zit er tussen het spatbord en de achteras een blok ijzer waardoor de spatborden 10 centimeter omhoog komen en erg instabiel zijn. het lijkt niet origineel omdat ik op andere foto's op deze site het spatbord dicht op de banden zie zitten. Als ik het blok er tussenuit laat, zitten de spatborden muurvast. Voor dat ik die blokken wegmieter wil ik toch eens horen of iemand weet waar die blokken voor dienen en waarom die er op zaten. Op foto's van 35 jaar terug is te zien dat ze er toen al op zaten. Ik heb een aantal foto's ge-upload. ik weet niet of die voor jullie zichtbaar zijn. ik hoor graag van jullie.

groeten mark

Deel dit topic

Reacties

sassinga
De blokken zaten er tussen om hogere banden te kunnen monteren
Wimsumar
Beste Mark-van-Hal: Welkom.
De blokken zijn er waarschijnlijk ooit tussengeplaatst om grotere banden te kunnen monteren (om meer bodemvrijheid onder de trekker te krijgen voor gewassenverplegingswerk).
sassinga
Als het originele fordson blokken zijn zou je er misschien nog een onderdeel nummer op kunnen vinden
edinter
De spatborden lijken me ook niet de gebruikelijke .Gebruikelijk zitten er overhangende spatborden op wat er dus op wijst dat bij de aflevering al grotere banden dan de 10 of 11x28 die er vaak op zaten

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!