Kettingzaag houder

Hallo,

Ik weet dat het niets met tractors te maken heeft dit onderwerp, maar wou het graag even vragen.
Ik wil een houder voor mijn kettingzaag maken die vanzelf gas geeft als ik de stam/tak er op leg.
Nou heb ik op youtube een aantal verschillende uitvoeringen gezien. Heeft iemand hier ervaring mee of zelf een gebouwd? Alle tips zijn welkom!
Bij lees meer een filmpje van een voorbeeld.
Het gaat trouwens om een Stihl MS291 met 40cm blad waarvoor ik de houder wil maken.

Groeten Lars

Deel dit topic

Reacties

bartjuh
Dat ding werkt maar een paar keer.. Als je maar 1 hand meer hebt kan je er niks meer mee. Zou t vooral niet proberen te maken.
wiltie63
@bartjuh het is de bedoeling om het degelijk en goed te maken, aangezien ik een grote hoop takken en fruitboompjes moet doen wil ik dit wel graag gaan maken
Wimsumar
Beste Wiltie63:
Erg onhandig als je daar ieder keer de motorzaag voor moet ombouwen.

Handiger:


Pakken de Amerikanen het altijd grootschalig en "op de easy way" aan (ze steken het bos in de fik 😉 ), zo vindingrijk zijn de Russen altijd weer bij het aanmaken van kachelhout 😄 :

Straw
@Wimsumar
die eerste manier werkt super doen wij ook. Fijner als je paar dikker boven op legt zaagd wat fijner.

2de manier heb je zon korte stukjes 😄
valmet 605
Een zaagbok maken, dan een beugel om de zaag in te spannen. Over de zaag een beugel om de kettingzaag te bedienen net als bij zaag klovers. Extra handgas erbij en je kunt veiliger werken. Niet vergeten goede kap over het blad te zetten ivm veiligheid.
jasper01
Pak meestal hap takken ed met de voorlader of heftruck en zaag het kapot
jasper01
En anders een gewone zaagtafel van de bouwmarkt is denk ik het makkelijkst en beste voor de
erik9831
Als je zelf een tractor hebt, koop jezelf dan inderdaad gewoon een zaagtafel. Is tenminste niet zo irritant als die kettingzaag ... Iedere keer rrRRRRRRRrrr rrRRRRRRrrr rrRRRRRRrrr
jehan
Ik zou er de chipper bij halen .0315 617413..
Oldtimer-fan
Pak een cirkelzaag/zaagtafel, maak daar een 3-puntsbok aan, of zet m op een palletvork en hang m achter de tractor. En bouw m om tot aftakasaandrijving. En als je 't handig maakt, maak je meteen een palletvork erachter waar je een appelkist in kan hangen. Kun je meteen 't gezaagde hout opvangen.
Husqvarna
Ja of iemand met een hakki pilke machine. Dit soort zelfbouw dingen hebben een hoog Darwin-gehalte.
leo en irm
Ik heb voor het kleinere spul gewoon een zaagtafel afkortzaag werkt super snel agregaatje erbij, daar kun je met een kettingzaag niet tegen aan

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
18