Aftakas zit vast.

Hallo,

De aftakas van de giertank zit vast. Hij staat namelijk al even stil. Maar nu krijg ik hem niet los. ( hij schuift dus niet uit elkaar EN wil ook nog eens niet van de tank af ) Heb al kruipolie ertussen gedaan maar heeft nog niet geholpen. De 2 stukken zitten helemaal in elkaar. Iemand een idee om dit te verhelpen??

Deel dit topic

Reacties

international956
Strop erom en aan de trekker binden 😄
atlaspower
Paar flinke bedeesde klappen met een zware hamer op de zijkant en dan trekken, wel vlak slaan anders sla je er deuken in en krijg je hem met nog meer geweld niet los
varken
Gewoon ff touw er aan en rustig en bedeest weg rijden en daarna ff goed invetten
Wimsumar
Beste Deutz3.70Power: Zitten de plastic beschermkappen er nog om?
PeterPan
Wat @atlaspower zegt zou ik ook doen.. De andere twee opmerkingen zijn niet slim... dadelijk trek je de pomp van de giertank ook stuk...
fendt trekkertje
Heb ik ook al eens gehad. half uur prutsen slaan en zweten en geen millimeter. toen de kop gek en de trekker ervoor gezet en een heel klein rukje en hij was los! kunt het altijd even proberen.
Husqvarna
Driehoekige Italiaanse aftakas? Of gewoon 2 hoekige walterscheid ?
Ik heb eens die eerste eens aan 2 touwen tussen 2 trekkers gebonden, al een dag in de kruip en olie gestaan maar knapte gewoon een kruisje af zo vast zat dat ding, en uiteraard nog beschermkappen er om, die MOETEN er ook om, en zeker bij een giertank kom je er ook nog in de buurt.
deutz3.70power
@Wimsumar

Nee de beschermkappen zitten er niet meer op.

@Husqvarna

het is gewoon zo'n 2 hoekige.

@atlaspower

Bedankt voor de tip, ik zal het eens proberen.

Ik durf hem niet een strop om de doen en dan met de trekker trekken, volgens mij trek ik hem of kapot of de steunpoot gaat kapot als je eraan gaat trekken.
Husqvarna
Als ie al niet van de tank wil, dan moet die pal natuurlijk wel los staan, zeker als je 'm aan knoopt.
Wimsumar
Beste Deutz3.70Power:
Quote @deutz3.70power:
beschermkappen zitten er niet meer op

Dan kun je het vergrendelingspennetje met een tang door middel van ronddraaiende bewegingen (+ kruipoliegebruik) weer gangbaar maken zodat je de aftakas van de pomp af kunt nemen..
Vervolgens de profielbuizen over de gehele lengte met een hamer (stevig) bekloppen waarbij je de aftakas op bijvoorbeeld een bankschroef laat steunen.
Dan aan weerszijden touwen/kettingen om de profielbuizen knopen (dan kun je de kruiskoppelingen niet kapot trekken) en beide ashelften van elkaar los trekken. Succes.
deutz3.70power
@Wimsumar

Bedankt voor de informatie. Ik zal het eens proberen op deze manier.
vanmeij
Pal vastbinden met een touwtje, en dan met een hamer op de zijkant van de aftakas stomp slaan.
de roest schrikt dan, en is dan los.

als dat niet helpt, dan moet de snijbrander erop.....
rickrenault
Ttrekker er twee meter voor zetten op de rem shorband aan trekker dan aan de aftakas en dan gwn beetje aanspannen met de ratel dat schiet die zo los en maak je nix stuk
deutzpower36
Ff heet stoken, vaak zit er opgedroogd vet en roest tussen. Goed heet maken komt hij wel los. Anders idd gewoon los trekken met de tractor.
deutz3.70power
Bedankt voor alle reacties.
Het is me inmiddels gelukt.
Goed kruipolie ertussen, daarna op de zijkanten geslagen met hamer en vervolgens losgeslagen, na veel moeite toch los.
atlaspower
Quote @Wimsumar:
Dan kun je het vergrendelingspennetje met een tang door middel van ronddraaiende bewegingen ( kruipoliegebruik) weer gangbaar maken zodat je de aftakas van de pomp af kunt nemen..
Je kan hem ook gewoon met een hamer naar binnen slaan, heb je geen kans dat ie afbreekt door het draaien,, dan boor je een gaatje bv 6 mm in de achterzijde(ronde aflsuit plaatje), kruipolie er in en met een 5 mm drevel kun je hem weer er uit slaan, zo heb je ook kruipolie op de goede plek, wel in het middenboren anders sloop je de veer, als die al niet is weg gerot 😃

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
16
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
8