MF 3080 handrem

Hallo, bij onze 3080 zijn handrem is een probleem. Namelijk als je de handrem afdoet gaat het kabeltje niet helemaal terug in maar plooit het precies dubbel. Hoe komt dit ? En hoe verhelp je dit ?
Tim-MF3080

Reacties

EA_MF
Dan zal de handrem ook blijven hangen denk ik? misschien is het zaak de kabel te vervangen. anders (kruip)olie er in spuiten en heen en weer bewegen zodat de kabel weer wat losser word.
Tim-MF3080
@EA_MF Ja en oke zal dat is proberen want het laatste stukje 4 a 5 cm gaat gewoon niet zijn "huis" in
maikjohndeere
Wij ook last van dat hijaar blijft haken en moeilijk terug gaat
Tim-MF3080
@maikjohndeere Hoop dat het simpel op te lossen is
MaxxuM4ever
@Tim-MF3080 Informeer anders even wat een nieuwe kost, als je er olie in gaat laten lopen trekt dat ook vuil aan waardoor je over een paar maanden wellicht weer hetzelfde probleem hebt.
Misschien kun je er beter teflon/siliconen spray op spuiten dat is veel minder vet.
breedam
Bij onze 3065 was ooit hetzelfde probleem, bleef toen ook op de handrem staan. De handrem was toen te ver aangegrokken. Het werkt hetzelfde als een trommelrem van een fiets. Er zit een rechthoek op een as en als die draait duwt ie 2 segmenten naar buiten. Als er te ver is gegaan en de rechthoek 90 graden of bijna 90 graden gedraaid is, blijft ie staan en schiet ie niet meer terug. Dit kwam omdat het daaronder niet gesmeerd liep. Je moet dus onder de cabine waar de kabel is aangesloten dus een paar tikken geven, bij ons schoot ie toen weer terug. Pas op, want als ie verder dan 90 graden schiet en daardoor 180 graden gedraaid heeft heb je geen handrem meer, en moet het daaronder helemaal uit elkaar.
Stef IH
Inter kopen
Arnoldvd
Hoeft niet altijd

De inter van me basst heeft het zelfde probleem gehat
trug gezet en niet helemaal aan trekken 😄
Tim-MF3080
@Stef IH Nooit 😛
Tim-MF3080
@breedam Oke bedankt zal morgen eens kijken
Tim-MF3080
@MaxxuM4ever ok bedankt
mfrijder
Bij je linker hydroliek deksel onder aan bij de achterbrug, daar waar je hefventiel zit, is een grote stop inhet deksel gemonteerd.
deze kun je eruit draaien met inbussleutel 17 en dan kun je daar naar binnen met een slanke 6kant dop maat 17mm aan een verlengstuk.
nu kun je de moer daarin iedere keer net een halves slag verdraaien, draai je deze vaster dan komt je handrempakket strakker te staan en is de kans dat de kabel blijft steken kleiner.

je handrem hendel zit ook erg hoog neem ik aan??

de juiset afstelling voor deze trekker is 7klikjes van de blokkeerpal op de hendel.
Tim-MF3080
@mfrijder Erg bedankt!! het is opgelost maar de kabel mag iets strakker want er zit een kleine plooi in.We hebben WD 40 van buiten op het machanisme gedaan zo goed mogelijk en terwijl mijn vader onder de tractor keek wat het kabeltje deed , deed ik de handrem op en af en na 5 minuten ofzo kwam het ineens los gelukkig.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!