Trekhaak driepuntshef categorie verwarring

Hallo iedereen,

Vandaag ben ik een trekhaak voor driepuntshef van mijn tractor (kubota b1550) gaan ophalen. Een trekhaak categorie 1 zou passen. Ik kreeg een trekhaak mee met onderaan ongeveer 45cm afstand tussen de punten.

Ik vond het al klein ogen in de winkel, thuis even gepast en jawel: te klein.

Nu ben ik wat aan het opzoeken geweest, en blijkbaar wordt er voor categorie 1 vaak 45cm toegepast. Klopt dit wel? voorbeeldje:

marktplaza.nl/agrarisch/trekkers/…

Is dat niet eigenlijk categorie 0? Want als ik op de tabellen kijken, is cat 1 toch ongeveer 72cm? Of ben ik verkeerd?

tractordata.com/articles/technical/…

Deel dit topic

Reacties

ares697
Gewoon inruilen bij de winkel voor een grotere.
Wimsumar
Beste Floris_: De verwarring ontstaat als men met "categorie 1" alleen de pendikte omschrijft in plaats van de afstand hart-op-hart hefkogel + bijbehorende pendikte voor deze categorie (Zoals omschreven in de Tractordatalink).
De breedte van Cat-1 (72 cm) past niet bij een minitrekkertje. (Mijn iseki heeft de hefkogels ook op 50 cm breedte bij de voerschuif en gatenbalk. Pendikte is 22 mm).
Floris_
Dag Wim,

bedankt voor de info. Ik heb dus net het omgekeerde voor. 45cm is te smal voor mij, ik moet dus naar ongeveer 70cm breed gaan.

Ik kan hem inruilen, dus gelukkig niets verloren.
Floris_
Wim, nog even over nagedacht. Jouw Iseki, dat is dan een geen "echte" categorie? Want voor cat 0 is hij te groot, voor cat 1 te klein?
Wimsumar
Beste Floris_:
Quote @Floris_:
geen "echte" categorie?

Bij mijn Iseki 1300TX is de afstand tussen de hefarmkogels (hart op hart) ongeveer 50 cm (met voerschuifje in de hef). Dat is volgens de Cat-0-norm.
De pendikte is 22 mm en dat is dan weer cat-1-norm.
Van allebei wat dus. 😄
De ruimte tussen de achterbanden is 55 cm. (Staat op breedste spoorafstand van de banden). Voor een hefarmafstand van cat-1 (72 cm) is geen ruimte voor de hefarmen/stabilisatiekettingen.
erik9831
Bij een Kubota B2530 is het zelf zo dat een 72cm er niet in past met vanghaken.

Collega van mij heeft dit probleem gehad en heeft toen een 45cm moeten kopen.

Met de 72cm gingen de armen net niet breed genoeg om er vlot in te klikken.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
26