Volvo BM 430 - Hefinrichting

Is het gebruikelijk dat de hef van de 430 op de laagste stand alsnog relatief hoog van de grond af hangt? Dit is bij mijn Volvo 430 namelijk wel het geval, en is lastig bij het aankoppelen van machines. Alvast bedankt!
Volvo430Texeltje

Reacties

Wimsumar
Beste Volvo430Texeltje: Hoe hoog hangen de hefarmen dan nog boven de grond? +/_ 25 cm moet haalbaar zijn.
Kun je de verticale hefstangen eventueel niet langer draaien?
Volvo430Texeltje
@wimsumar Ik weet niet om hoeveel centimeter het gaat, maar wanneer ik bijvoorbeeld een zaaimachine wil aankoppelen kom ik net een paar centimeter te kort.
De verticale hefstangen kan ik helaas ook niet langer draaien. Ik heb geprobeerd de bovenste hefarmen één tandje lager te zetten op de de as van de hef, maar één arm wil niet van de as af...
Wimsumar
Beste Volv430Texeltje:
Quote @Volvo430Texeltje:
een paar centimeter te kort.

Of staat je trekker op erg grote achterbanden?
(Normaal is 12,4R36).
AW217
Wel een beetje opschieten met je trekker Vincent, want volgende week zondag ploegwedstrijd !!
Gerron
Ik heb wel eens bij een 350 gehad dat de hefarmen soms hoger stonden dan normaal. Oplossing was de armen in de laagste stand met de hand hard en zo hoog mogelijk omhoog slaan. Na een paar keer vielen de armen dan in de normale lage stand.
valmet6400power
@Gerron

Met je hand er tegen slaan? Deed dat geen zeer? 😃
Gerron

Ik bedoel dat je de hefarmen met de handen snel en zo hoog mogelijk optilt en dan los laat.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Volvo BM 430 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!