Illustratie van:

Fordson Dexta - aftakas hendel

Ben inmiddels bezig de aftakas en de heffing weer aan de praat te krijgen maar heb in mijn enthousiasme de vork om de aftakas te verschuiven er te snel uitgehaald. Nu weet ik niet hoe die terug moet. ik dacht: kijk even in het handboek maar daar staat een ander type vork in afgebeeld. heeft iemand enig idee?
nou heb ik een foto maar krijg die niet snel geplaatst. de vraag is moet het lange deel van de vork boven of onder?

de foto staat:

tractorfan.nl/picture/862892/

Deel dit topic

Reacties

ford5000
@PeterK Denk dat je dit beter aan @RPCounty kunt vragen.
Van Dexta's weet ik weinig, behalve de gewone basis informatie.
lutje-ford
Hallo.
Als je op mijn site kijkt [url]www.lutje-ford.nl[/url] bij werkplaatshandboek en dan achteras - aftakas op bladzijde 19 staat een afbeelding hoe hij er in moet zitten en kijk uit met het veertje en het kogeltje.
Succes.
PeterK
@ford5000

Aha! Ik had zo links en rechts gelezen dat u/je veel Ford kennis heeft!
ford5000
@PeterK Beetje wel ja, maar dan toch meer van alles waar ook daadwerkelijk Ford op staat, en van na 1964 is. 😉
Arnoldvd
Aah net niet super dexta/Dexta 😃
Alex Schanssema
@lutje-ford Ja het beruchte veertje met kogeltje, kan je heel wat ellende geven.
oldtimergek
Gaffel die moet met de lange kant naar boven. En inderdaad uitkijken voor het veertje met het kogeltje. Ik heb dit weekend weinig tijd maar anders maak ik foto voor je. Heb nog een dexta staan met het hefdeksel los, kan dan zo ff een foto maken van de binnenkant en dan kun je precies zien hoe het zit.
mark-van-hal
Bedankt voor de tips. de hendel zit er inmiddels weer in. inclusief balletje. jullie hadden me wel mogen waarschuwen dat de schuif (sliding gear) die over de aftakas heen gaat er ook uit kan vallen. dat was a hell of a job om die weer op de plek te krijgen. duurde een paar uurtjes langer maar het is gelukt. nogmaals bedankt voor de tips!
mark-van-hal
Voorgaande geldt alleen als je gelijktijdig de aftakas hebt gedemonteerd!!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!