Cold Water Challenge op melkveebedrijf Albring

Volgens mij al eens een filmpje door @Gezienus hier gepost over dit onderwerp, weet het niet zeker.

Doel is om, in navolging van op originele manier een bier te nuttigen, op een zo origineel mogelijke manier jezelf nat zien te krijgen. Ga je de uitdaging niet aan, kost het jou een krat bier, oid, voor de uitdager(s)

Deze vond ik zelf best leuk gevonden:

Deel dit topic

Reacties

Pinkenboer
Er staan vele filmpjes op internet over dit onderwerp is een ware hype bij de Ooster buren en is inmiddels ook hier in de achterhoek overgenomen. Er staan wel hele leuke filmtjes tussen.
Als je niet mee doet kost het je een bbq tje
B - W
En als je wel meedoet, kan het je je leven kosten, nou leuk spelletje hoor...

m.ad.nl/ad/m/…
gezienus
Vind het geweldig gedaan . heeft hij nog weer gebouwd cees stal is zo groot geworden lijkt mij
cs-agrar
Dacht dat ie eerste grote stal verdubbeld had
+1
Fendt926Driver
En dit moet je gewoon normaal vinden?????????

in wat voor een verrotte maatschappij leven we eigenlijk. iemand daagt je uit en als je het niet doet moet je diegene belonen met bbq of krat bier????????

stelletje idioten
ford5000
@Fendt926Driver Zo denk ik er dus ook over Huub.
Na het trieste dodelijke ongeval in Duitsland heb ik dus ook meteen de link naar dat ongeval op mijn FB status gezet waaruit duidelijk moge zijn dat ze mij niet hoeven te nomineren voor dit soort onzin.
Het is gewoon te zot voor woorden.
newholland6640
Dan zijn jullie niet de enige! Ik vind het ook maar flauwekul.
newholland6640
Dan zijn jullie niet de enige! Ik vind het ook maar flauwekul.
Boemrang
@ford5000
Waar gaat het nu over, is toch diep triest, en de machinist op de verrijker moest ook een flinke draai om zijn oren krijgen, hij moet weten wat zijn machine kan.
Ik heb hier nog nooit aan mee gedaan, en ook al een paar keer genomineerd, dan maar een spel breker een bbq en een bak bier krijgen ze ook niet, tenminste niet op deze manier.

Sterkte aan de nabestaande...
ford8630power
Volgens mij is deze hype allang weer over.
GD tuning Garyp
@ford8630power Inderdaad, t gaat nu verder met vuur. 😛
+1
duitser
Ja de hype trekt langzaam verder. Je nomineert iemand en langzaam trekt dat verder naar andere regio´s.

Wat een rare reakties hier. Ook wij hebben meegedaan. Het geeft wel een verenigingsgevoel. Samen bedenk je iets maakt er een gezellige paar uurtjes van en wanneer de anderen je nominatie niet beantwoord ga je idd gezellig een avondje bbq´en, verplicht is niemand iets. Meesten gaan er positief op in. Kun je raar vinden....sociaal levert het wat op.
Hoe vaak hoor je mensen wel niet zeggen dat in Dld altijd wel een feestje of iets gezelligs bezig is, nou dat komt o.a. van zulke dingen. Kunnen ze soms in Nl nog wat van leren.

Helaas is er een vreselijk ongeluk gebeurt, een enorm drama. Betekent dat we dan bezig zijn als een stelletje idioten (Fendt freak)??? Bij iedere bezigheden gebeuren wel eens ongelukken. Moeten we dan bv motorclubs verbieden vanwege ongevallen? Of bv paragliden verbieden? Ik dacht het gelukkig niet.

Boemerang. Weet jij precies de oorzaak van het drama? Hoezo moet die verreikerchauffeur een draai om zijn oren krijgen? Die man/vrouw heeft zorgen genoeg, heeft een enorm drama veroorzaakt, een complete kegelclub en gezinnen uit elkander gerukt, zonder opzet. Zoiets noemen wij hier ongeval.
Had in principe iedereen kunnen overkomen. Allen van ons hebben we eens dingen gedaan waarvan we achteraf dachten dat het eigenlijk onverantwoord was. Alleen zijn hier de gevolgen wel erg groot geworden.
+1
gezienus
Was ook genomineerd , maar we gaan grillen
Boemrang
@duitser
Heb je de foto's goed bekeken, dan weet je gewoon als je de mast gaat uitschuiven en de mast hoger optilt dat hij over zijn dode punt heen gaat....
De gevolgen kun je zien.
Enne, ik heb ook vaker met een verreiker gewerkt....
gezienus
Over zijn dode punt ,,,,,,Als je dat zo hoort ,vindt ik ook dat je eigelijk eerst een cursus moet hebben met een bij behorend rijbewijs voor dat je zoiets mag besturen
duitser
Achteraf wel ja. Hier hebben veel boeren zo´n hoftrac. Ieder jaar hoor je weer dat ze met die dingen omkiepen. Gelukkig meestal zonder gevolgen, maar het gebeurt toch. Ondanks de ervaring...
Fendt926Driver
Quote @duitser:
Betekent dat we dan bezig zijn als een stelletje idioten (Fendt freak)???
ha dat zal wel op mij slaan.

natuurlijk ben je dan bezig als idioten. het is nergens voor nodig. de ene wil de ander overtreffen en dan gaat het mis. prima dat het mis gaat maar ga dan niet de zielepiet uithangen dat je er geen schuld aan hebt als je diegene genomineerd had. ben zelf motor rijder en dat is eigenlijk een zelf uitroeiend ras maar als ik er voor kies om te hard en mij te pletter te rijden is dat mijn keuse en niet opgedragen door iemand die zegt ik heb dit gedaan en nu moet jij het ook of iets beters anders kost het je iets.

ieder is verantwoordelijk voor zijn of haar doen en laten en als daar een risico aan verbonden is moet het niet doorgaan.

natuurlijk moet je niet altijd het ergste denken maar daar in het filmpje in die melkstal kan er ook met het water opzuigen dat in die giertank zit kiezelstenen of iets dergelijks inzitten die krijg je dan ook naar je hoofd geslingerd en dan zegt iedereen weer goh wat tragisch....

bij zulke idiote dingen houden wij de leus van onze veehouderij leeraar in ere:

10% uitval is acceptabel
duitser
Absoluut zitten er gevaren en risico´s bij. Dat is met alles zo. Ik heb in mijn reaktie ook aangehaald dat niemand wat verplicht is. Gezienus haalde dat ook al aan. Van onze 3 nominaties heeft er 1 ook niet op gerageerd en ons ook niet uitgenodigd voor een bbq. So What? Niemand is wat verplicht.
D´r zijn er ook die juist gezelliger vinden om een bbq geven. Prima!

Ben met jouw eens dat de mensen elkaar overtreffen willen, maar dat wordt niet verwacht. Vaak zijn het zelfde soort filmpjes. Ook dit filmpje had ik als eens gezien bij anderen. Kijk maar eens bij FB op "Cold Water Challenge 2014 Grafschaft Bentheim/Emsland". Kun je zien hoe dat bij jouw aan de grens aan toe gaat..

Overigens is die leraar met zijn eigen bedrijf ook al bij de 10% uitval, als ik het goed heb.
Fendt926Driver
Quote @gezienus:
Als je dat zo hoort ,vindt ik ook dat je eigelijk eerst een cursus moet hebben met een bij behorend rijbewijs voor dat je zoiets mag besturen

daar bestaat al jaren en hijsbewijs voor. daar leer je alles over die machines. maar jah iedereen vindt van zichzelf dat hij dat niet nodig heeft
Boemrang
Quote @Fendt926Driver:
daar bestaat al jaren en hijsbewijs voor. daar leer je alles over die machines. maar jah iedereen vindt van zichzelf dat hij dat niet nodig heeft

Hier zit natuurlijk zeer grote waarheid in...
Dit had gewoon verkomen kunnen worden, en natuurlijk weet de een het weer beter dan de ander en achter af is het weer goed lullen...
Door deze flauwe kul is wel een persoon overleden, laat wel een gezin achter...

Hier nog een link van het geheel...
Fendt926Driver
Quote @duitser:
Overigens is die leraar met zijn eigen bedrijf ook al bij de 10% uitval, als ik het goed heb
heb je toch fout. die leraar is nog steeds op het aoc. spreek hem bijna elk jaar als ik er kom
erik9831
Quote @duitser:
Helaas is er een vreselijk ongeluk gebeurt, een enorm drama. Betekent dat we dan bezig zijn als een stelletje idioten (Fendt freak)??? Bij iedere bezigheden gebeuren wel eens ongelukken. Moeten we dan bv motorclubs verbieden vanwege ongevallen? Of bv paragliden verbieden? Ik dacht het gelukkig niet.

Ja we zijn dan bezig als een stelletje idioten. Want de vergelijking tussen paragliden, motorclubs en andere toestanden hebben met deze challenge eigenlijk niets te maken.

Die nominaties zijn geen hobby, maar een spelletje. Motorclubs hebben leden, zelfde als met het paragliden. Dit zijn clubs ... Helemaal iets anders als een dom spelletje.

Dit is trouwens niet de eerste dode door dit spel, er zijn er al vele tientallen terug te vinden met dodelijke afloop.

Als je dan toch gratis je maag wilt vullen, organiseer je gewoon zelf een BBQ met je vrienden of buren, zonder al die zever er rond. Kan veel leuker zijn dan het uitvoeren van dit idiote spel.
gezienus
Quote:
@erik9831: er zijn er al vele tientallen terug te vinden met dodelijke afloop.

???
erik9831
@gezienus Een paar dagen daarvoor was er ook al een dodelijk slachtoffer in België. Daarvoor ook al een 16 jarige in Amerika, een 19 jarige in Frankrijk en dan ook nog de man met de hoogtewerker. Zijn ook verhalen in de media van mensen die bijna verdronken zijn ... Zelfs in een fontein.

Zo zullen er nog wel meerdere zijn, daarmee is de onzin nog maar eens bewezen. Als je dan toch ondergedompeld wil worden in water ... Sluit je dan aan bij 1 of andere terreur beweging. Als je dan gepakt word, word je ook ondergedompeld in water tot je 3 namen hebt gegeven van mede terroristen.
+1
gezienus
Erik over ongeluken en omkomen..niet kwaad bedoeld maar hoop toch dat je niet op die tractor rijd die je als profielbeeld hebt zonder rolbeugel
weurding
Laat iedereen voor zijn eigen uitmaken wat men doet of laat, trekkertrek ook verbieden? zijn ook mensen bij omgekomen 😉
JD5620
Quote @weurding:
laat iedereen voor zijn eigen uitmaken wat men doet of laat, trekkertrek ook verbieden? zijn ook mensen bij omgekomen
idd, als beetje nadenkt weet je zelf wel wat wel en niet kan. Zoals dat filmpje van die carousel vond ik heel leuk bedacht.
newholland6640
Quote @erik9831:
tot je 3 namen hebt gegeven van mede terroristen.

Dan doe je nog wat nuttigs ook.
+1
cs-agrar
Mooi geweest medeprikkers. Helaas is de leuke topicopening verworden tot zwaar gezemel.
Lijkt me nuttig voortaan de tractorfanners gescheiden te houden van de prikkeborders.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden water , bier en melkveebedrijf geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
29
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN