Werklichten op voorspatborden?

Hallo, geeft er iemand ervaring met werklichten op de voorspatborden? dan verlicht je altijd waar je naartoe rijd denk,ik toch of ben ik verkeerd?

Deel dit topic

Reacties

marc102
Ja maar dan verblind je mensen tog?
deeremeneer
@marc102 Werklicht heb je op straat niet aan neem ik aan?
GD tuning Garyp
@marc102 Hangt er vanaf hoe je ze afsteld
case-inter
Dat hangt natuurlijk van je spatborden af, als je spatborden hebt die maar voor de helft mee draaien of niet draaien dan natuurlijk niet. Maar dan heb je alleen het licht voor de trekker en word de motorkap niet mee verlicht.

Het lijkt mij persoonlijk fijner om de lampen boven in de cabine te hebben en 2 op de A-stijlen die dan de zijkant verlichten.
deeremeneer
Maar ik denk dat ze daar wel op een gevoelige plek zitten. Ben bang dat ze snel sneuvelen.
Ronijn
Ben bang dat het meeste licht tegen je motorkap aan schijnt tijdens het sturen en je helemaal wordt verblind.
dx11
@case-inter Waarom zou je je motorkap verlicht willen hebben? Je weet waar dat ding zit en hoe deze er uit zie toch?
ford5000
@deeremeneer En bovendien aan die kunststof spatborden rammelen ze als een gek wat de levensduur aanmerkelijk verkort, en je hebt ook nog eens een lichtbundel die teveel trilt om aangenaam in te kunnen werken.
Een paar goede stevige lampsteunen aan bv de knipperlichten vooraan de cabine bewijzen betere diensten weet ik uit ervaring.
Niks werkt irritanter dan trillende lichtbundels.
Vooral bij regenachtig weer.
deeremeneer
@ford5000 exact.
fiatfan
@burnie bij gebr. van Oosterwijk in Gilze hadden ze vroeger op alle (stuk of 18) trekkers werklampen op de voorspatborden. altijd gemonteerd door dealer Gosens Gilze.
Is nu overgenomen door Abemec Gilze. Magazijnman Bert is als enige van het oude bedrijf over en hij zal misschien wel wat meer kunnen vertellen..
valmet6400power
@dx11

Zit zeker geen fatsoenlijke radio in een case/inter dus dan ga je kijken hoe mooi de motorkap in het donker is 😃
valmet6400power
Als je achteruit rijdt dan zie je trouwens niet waar je heen rijd he, of draai je de lampen dan om? :?
TE20
@valmet6400power + 1 😃

Ik zou ze daar niet zetten . Kun je ook minder goed afstellen omdat ze niet ver meer van de grond en de plek die je wil verlichten staan. ALs ze aan de kabine staan, zit je wat verder en heb je dus ook een groter gebied dat verlicht wordt, terwijl op spatborden er een kleine intensieve bundel op de grond schijnt en daar heb je ook niks aan.
MF6480
Heb al een tijdje breedtelampen op de voorspatborden maar nog niet veel storing mee gehad! alleen omdenken dat je het proffesioneel aanlegt! en als je het doet zou ik led werklampen doen die zijn steviger vaak compacter en kunnen tegen wat trillingen 😉
paulusmahandel
Vaak een massa probleem na enige tijd.
Maar het is natuurlijk mogelijk.
Maar naast de cabine lijkt mij handiger met een brede straalhoek
radium45
Lampen voorop in de cabinerand is eigenlijk de meest domme plaats voor verlichting omdat je dan als het ware door het licht heen in het donker kijkt, zoals al gezegd, lampen op de hoeken van de cabine is een veel betere plek. (knipperlichtsteunen) Ook een goede plek is zoals sommigen hebben is een batterij lampen voor in de neus.
marien jd fan
Ken iemand die het heeft en het ziet er monsterachtig uit, werkte daar ookmooi zover ik kon zien!
fiatfan
Ik vind het ook ideaal. zeker in combinatie met een fronthefmast in de schemer..
burnie
Zijn die led werklampen beter dan halogeenlampen?
Valtra-Fordpower
@burnie LED is beter beschermd tegen trillingen... Als een Halogeenlamp gaat trillen kan het wolfraam draadje breken, en dan doet ie niets meer... 😉

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
20
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
0