Illustratie van:

PZ CM 185 - Schotels demonteren

Hallo,

Is er iemand die mij schemas kan bezorgen om mij te helpen om een PZ CM 185 terug in orde te zetten. HEt enigste probleem is wat slijtage op meshouders en de boverste schotel. Meshouders verplaatsen is de simpele oplossing maar dan gaan de messen elkaar raken. Ik moet 1 van de 2 bovenste schotel even 1 stap verder kunnen draaien.

Wij heeft een scheam wat mij kan helpen met de demontage? Is er hier een of ander truuk voor?

Bedankt.

Jurgen

Deel dit topic

Reacties

jdebedts
Nog vergeten te vermelden: het gaat om de niet hydraulische versie van de CM 185. Al maakt dat voor de schotels waarschijnlijk weinig verschil.
rickrenault
Bij mij pz 185 h moest ik de glijschotel er af halen en dan kan je gwn de bouten van de maaischotel losdraaien en verdraaien
john deere 7810
Ja glijschotels er onderheen en dan meshouders verzetten van beide schotels 😉
Wimsumar
Beste JdeBedts: Ik zat juist op de P.Z-site en heb even de handleiding/onderdelenlijst van de P.Z.-185 maaier gedownload. Stuur mij in een privebericht een e-mailadres dan kan ik daarmee een kopie terugsturen.
jammermaarhelaas
Mijn advies zou zijn om niet van 1 maar van beide schotels de meshouders te verplaatsen naar de ongebruikte gaten die daarvoor al in de trommels zitten. Zo voorkom je dat ze elkaar gaan raken zonder dat je de tandwielen in de aandrijving hoeft te verzetten.
Hiervoor moeten de glijschotels er onder vandaan. Aan de onderkant zitten deze vast met een aantal bouten, deze uitdraaien, en de schotel komt er onderheen. Nu heb je ruimte genoeg om de meshouders te verplaatsen. Ik adviseer je om nieuwe zelfborgende moeren te gebruiken bij het opnieuw monteren van de meshouders. Let ook even op de dikte van de as waar het mesje op komt te zitten. Is deze voor de helft of meer weggesleten op 1 plek, dan de hele meshouder vervangen.

Succes.
boMc
Ja , scotels demonteren..
Deze kunnen akelig vast zitten, ik heb laatst met snijbrander moeten werken om oude versleten eraf (van de as) te krijgen en niewe scotels te montern met nwe lagers. (PZ 165)
Succs
GROENEDEERE
Als je de messenhouders verplaatsen doe ze dan op beide schotels. Dan lopen ze ook niet tegen elkaar aan.
Wimsumar
Beste BoMC:
Quote @boMc:
(PZ 165)

Bij een P.Z.-165 maaier zit de schotelbevestiging totaal anders dan bij een 185.
boMc
@ winsumar: OK , wist ik niet

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de PZ CM 185 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
19