Trac and trace

Kent er iemand een trak and trace systeem die heel kleine zenders hebben, bijvoorbeeld om aan een hegschaar te hangen...

Deel dit topic

Reacties

joellll
Hmm mn schoonmoeder, moet je wel n grote schaar hebben
walker1
Als je het er aan hangt dan valt het ook op natuurlijk. Je moet je ook afvragen of het wel de moeite loont, volgens mij werken de meeste trac en trace systemen met een abonnement.
Er zijn wel kleine systemen te koop, maar of ze ook in een heggenschaar verstopt kunnen worden betwijfel ik.
De politie gebruikt bijvoorbeeld lokfietsen om fietsendieven te pakken. Daar zit ook ergens een zendertje in de fiets verstopt. Komt de fiets in beweging dan ontvangt de politie een signaal, waarna ze naar de fiets toe rijden.
valmet 605
Wat is het doel met je trac en trace? Is het tegen diefstal of als beveiliging of ter herkenning?

Wat doe je op dit moment tegen diefstal op dit moment?
ares697
Of wil je graag een berichtje krijgen als iemand hem laat afslaan?

Een goede kast lijkt mij een beter idee.
mrpieter
Er zijn zeer kleine track en trace systeempjes te koop. Heb er ooit al eens eens in de behuizing van een werklamp gedaan. Daar was aan de buitenkant niks van te zien.
Alleen zodra je apparaat met de zender ergens binnen ligt, vooral iets van metaal zoals een busje ofzo, dan kun je hem niet traceren.
Kleine tip, zoek een systeem met een prepaid simkaart. Slecht een keer per jaar beetje opwaarderen om hem aan de gang te houden.
erik9831
Leuk onderwerp ... zou ik ook wel willen weten of zoiets bestaat.

Maar maand geleden een collega van mij, die zijn materiaal was gestolen. Hij wist het pas toen de politie hem opbelde, dat er bij hem was ingebroken.

De persoon bleef beweren dat het hun materiaal was en niet gestolen was. Ze dachten de verdachte te laten gaan, tot er toch 1 politieman de moeite deed om een tuinman te zoeken in de buurt, met dezelfde naam als gegraveerd stond op de machines.

Wat kost het allemaal, dat is ook een belangrijke vraag. als het maar een paar euro's zijn op een jaar, ok dan ...
valmet 605
Ik laat tegenwoordig mijn spullen met eigen code graveren, daarbij heeft mn dealer er een nummer in staan.

binnenkort ga ik ook alle typeplaatjes op de foto zetten.
Bachusrooy
DNA markerstift wordt in noord Limburg gebruikt. Het is onzichtbaar maar bij controle vallen ze toch door de mand. Toch is de pakkans erg klein. Ik ben inmiddels een Wifo achterlader, kruiwagen, 2 aggregaten en een tuinfrees, flink stuk traan plaat en lateien kwijt aan het geboefte. En omdat het een moestuin betreft die niet vast aan de woning zit, kan ik het niet verzekeren. Aangifte doen is veel werk en van de 3 keer dat er bij mij gestolen werd is niets opgelost. Best onbevredigend eigenlijk. Ik heb nog geïnformeerd of ik het van de belasting mag aftrekken, maar dat kan ook niet. Als ik ze betrap loopt het voor iemand slecht af en ik hoop niet dat ik dat zelf ben...

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0