Folie op wikkelaar.

Vraagje aan gebruikers van ronde balen persen en wikkelaars.
Deze vraag gaat niet over het merk of welke kwaliteit er wordt gebruikt.
Daar ik zelf veel pers in de Herst en Winter (Mais) geeft dit nog wel eens problemen met de koker in de folie.
Persoonlijk geef ik de voorkeur aan de kunststof koker.
De kartonnen koker zwelt door invloed vocht en/of regen op, en je kunt er niets meer mee.
Weet natuurlijk ook wel, dat in de zomer dit probleem er minder is, maar nu in de periode laatste snee gras, wat vaak kuil balen worden, zou dit probleem bij jullie ook kunnen opduiken.
Graag hoor ik jullie ervaringen. zodat wij met elkaar de fabrikanten kunnen overtuigen van de voor en nadelen.
Dus wordt het de kunststof koker of de kartonnen. ???

Deel dit topic

Reacties

Loonwerker_Erwin
Wij hadden van de zomer poosje kunstof koker maar beviel slecht, folie wou er slecht af en laatste stuk bleef vaak zitten.

fabrikant is ook weer overgestapt naar kartonnen koker
radium45
@maisboerke probleem met karton wat jij ook al aangeeft heb ik een keer gehad met een volle pallet met folie. Pallet was door de leverancier gelost zonder het onder dak te zetten wat ze normaal altijd wel deden, toen een bak regen erover gehad, gevolg... bijna alle rollen weg kunnen doen.
radium45
Kunstof dus.
jehan
Heb ook liever kunstof.die rollen zijn van binnen uit mooi afgerond en dat met kartonnen rollen wel eens heel scher en natuurlijk die vocht problemen wat je met karton hebt ..nu heb ik ook nog eenvraag ..had laatst het idee dat ik kartonnenrollen had die al eens eerder gebruikt waren ..bij ons gaan ze met het oud papier weg ..zijn er onder jullie die de rollen retour doen? dat zou dan met kunstofrollen wel moeten
Wimsumar
Beste Maisboerke: Dit is een kwestie om met de leverancier en foliefabrikant te overleggen.
Kijk, de grondstofinkoper van de foliefabrikant weet (waarschijnlijk) niets van de praktijk en rekent/denkt alsvolgt:
Als inkoop van plastic kokers 1 cent per stuk duurder is dan karton, dan is dat per miljoen kokers € 10.000,- extra kosten/minder winst.
( Daarnaast listig: iedere natte "kartonfolierol" is in 1 klap waardeloos en doet de omzet weer stijgen met 1 nieuwe rol).
b450
Heb wel eens gehad bij kartonnen kokers dat de folie rem geen grip meer had aan de binnenzijde van de koker. Was dan helemaal uitgevreten. Met kunststof nooit gehad. In de zomer en bij volle zon wel eens gehad dat de folie niet goed wilde afrollen. Telkens kapotte folie. Toen de zon minder werd ging het beter.
jehan
@b450 dat hadden wij eerder met de vorige pers ook met felle zon en hoge temperaturen dat het folie scheurde .was kwestie van rem iets minder straf zetten .was zelfde merk pers neem ik aan
GROENEDEERE
Wij werken met kunststof en kartonnen kokers afhankelijk welk kleur folie de klant wilt. Bij de wikkelaar voor de 4kante balen hebben we dat probleem ook met de kartonnen.we laten ze dan ook zo lang mogelijk in de verpakking. Bij onze ronde pers/wikkel combinatie geen last van omdat ze daar in dichte kasten opgeborgen zitten. Als ze er eenmaal opzitten kan er niks meer gebeuren.dus berg ze droog op
b450
@jehan die kans is wel groot.
GROENEDEERE
@jehan

Datzelfde had ik vorig jaar ook. Maar het lijkt me heel sterk dat ze kartonnen hergebruiken.
steyr 9087
Wij hebbe nu plastic kokers bevalt prima kan teminste tegen nat worden en goede afgeronde kanten aan de binne kant super spul zo!
jehan
@GROENEDEERE had een stel rollen en die waren ietsie groen van binnen leek me sjonnie groen
Wimsumar
Beste GroeneDeere:
Quote @GROENEDEERE:
lijkt me heel sterk dat ze kartonnen hergebruiken.

Precies. Het zal wel een retourzending "probleemwikkelfolie" van en andere loonwerker zijn.
GROENEDEERE
Is dat misschien niet gekomen bij het oprollen van de folie?
jehan
@Wimsumar retour zending huh hoe bedoel je?
GROENEDEERE
@Wimsumar

Folie voor de helft afgerold Door verhandeld naar een andere klant?
jehan
@GROENEDEERE ja zoiets dacht ik ook al .komt bij ons niet voor
Wimsumar
Beste Jehan:
Quote @jehan:
huh hoe bedoel je?

Een partijtje wikkelfolie die om wat voor reden dan ook niet functioneerde (waarschijnlijk direct scheuren) en na rol-voor-rol geprobeerd te hebben, retour folieleverancier is gegaan (die ze op zijn beurt bij jouw 'gedumpt' heeft).
Wimsumar
Beste Groenedeere:
Quote @GROENEDEERE:
helft afgerold Door verhandeld

Nee, dat valt direct op als veel minder pakken per rol gewikkeld kunnen worden ( alsook het veel lagere gewicht niet op zou vallen).
jehan
@Wimsumar dat gebeurt bij ons niet ..als er stukken folie af zijn dan zie je dat wel ..als je ze in de wikkelaar gezet hebt
maisboerke
Beste tractorfans,
Allereerst bedank voor de reacties, denk dan ook dat bij de meeste plastic de voorkeur heeft, het idee van @jehan om ze te hergebruiken is natuurlijk een optie.
Afgelopen vrijdag was ik in Biddinghuizen en kon een grote leverancier uit het Noorden, niet overtuigen van de voordelen van de plastic koker.
Denk dat het nu wel grotendeels duidelijk is.
maisboerke
@Wimsumar
Je argument is natuurlijk duidelijk, er zijn zelf al leveranciers die van de kartonnen doos af willen, en de rol in een plastic zakje willen verpakken. hebben wij er denk ik weer een probleem bij,beschadigde zijkantjes.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
22
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
5