Illustratie van:

Ford 3055 - zuigfilter hydrauliek schoonmaken

De hef en voorlader van mijn 3055 gaan steeds trager, ik heb het hefdeksel losgehaald, onderaan de dikke zuigbuis van de hydrauliekpomp zit een filter waar veel troep op ligt, dit is waarschijnlijk de veroorzaker, nu krijg ik het filter er niet uit, het dekseltje aan de linker kant heb ik verwijderd, de buis is al uit de pomp maar krijg het er niet uit. wie weet wat ik verkeerd doe?

Deel dit topic

Reacties

ford turbo power
Volgens mij zit er ook een klein boutje in,m8 dacht ik.
filter zit tegen het achterbrug huis geschroeft.
lanzfiat
Aan de zuigbuis zit een stripje gelast, deze zit met een boutje aan het zijdeksel geschroefd, dit deksel heb ik er al afgeschroefd zodat het stripje wat naar buiten kan. Met veel moeite heb ik de zuigbuis uit de pomp kunnen krijgen maar het lijkt nu of alles klem zit.
RPCounty
@lanzfiat hou maar gewoon op. Helaas moet de trekker door de midden.Je kunt wel alles er uit slopen maar dan nog lukt t niet. Is gewoonklote maar t is niet anders.....
wouterdp
En toch kan de buis eruit als je de pomp er uit haalt en de regeling erboven.
lanzfiat
En de pomp demonteren dat kan via de zijkant? daar zit een deksel waar de pomp op vast lijkt te zitten.
Wel veel werk trouwens om even een filter schoon te maken, hebben ze bij Ford niet over na gedacht.
metaalman
Klopt je moet de pomp er af halen zit zon ronde plaat aan de zeikant van de achterbrug
RPCounty
@wouterdp je hebt 2 modellen filters bij de 4000. De oude pak je er zo uit. De latere platte uitvoering is kansloos
lanzfiat
Dit lijkt inderdaad een groot plat filter die onder de assen doorloopt. Zal vanmiddag even kijken of ik het filter desnoods in stukken er uit kan halen, dan iets te pas maken wat wel demontabel is.
Trouwens, de troep ligt op de bovenkant van het filter, misschien dom idee maar is het niet gewoon met een stofzuiger oid schoon te krijgen?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 3055 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!