Ford 3000 - Veer brandstofpomp

Hoi,
Ik vroeg me af hoe 'na het gasgeven' de gasschuif weer terug in de stationair komt? Er zat bij mij een veertje geprutst en flink uitgerekt die het terugtrekken moest doen. Maar ja, je raadt het al: nu is het veertje stuk. Nu ga ga ik een nieuw veertje bestellen, maar zie nergens een gaatje waar in dit in moet hangen. Heeft iemand een tip of een plaatje hoe dit vastgezet moet worden?

Deel dit topic

PieterQu

Reacties

Wimsumar
Beste Pietre Qu: Op het hefboompje voor "uit zetten" hoort een veertje. De gasschuif gaat weer terug omdat er ergens tussen het stangenstelsel (bij voet-/handgas) een veertje moet zitten, als ik me niet vergis.
PieterQu
Ik zocht naar een veertje op de brandstofpomp 😄 Maar jij zegt dus dat er een veertje bij het stangenstelsel voet/handgas moet zitten?

Ben een beetje aan het klooien. Heb mijn cabine er enige tijd terug eraf gehaald omdat die opgeknapt moet worden. Met het eraf halen, heb ik geen bodemplaat en voetgas (meer) Het kan dus zijn dat ik daar mij veertje moet zoeken?
paulusmahandel
Er hoort onder de gashevel wel degelijk een veer te zitten.
Deze wil nog wel eens knappen waardoor hij niet teruggaat in stationaire stand.
Volgens mij kun je deze bij de CNH dealer gewoon los verkrijgen.
jammermaarhelaas
Er zit een veer onder de hevel op de as die de pomp in gaat. Dit is soort van opgerolde veer, en zit om de as heen. De veer zit zelf dus aan de buitenkant van de pomp.
Deze geeft mee wanneer de gashevel tegen de aanslag komt (zodat je de pomp geen geweld aandoet) en zorgt ervoor dat de hevel niet gaat "zoeken/zweven" bij speling op stang/hevel.

Aan het stangenstelsel tussen gaspedaal en pomp zit onder de dieselolietank, daar waar de handgasstang uitkomt, een gewone trekveer om de gasgeefstang terug te trekken (even zekeringendekseltje en afschermkapje demonteren, dan zie je het geheel).
Dit is waarschijnlijk de veer die je zoekt?

Het handgas zit met een ketting op de stang, dit zorgt ervoor dat je met voetgas meer gas kunt geven dan de stand van het handgas op dat moment, de ketting komt dan slok te hangen.
RPCounty
@jammermaarhelaas dit is juist en tevens correct..
jammermaarhelaas
@RPCounty

Dank u 😄
PieterQu
Bedankt voor jullie reacties! Er zijn dus twee veren. Heb ik toch nog twee vragen 😄
Op de bijgevoegde foto staat de gasgeefstang. Maar waar moet ik nu toch het veertje (nooit gehad) aan vast geknoopt worden?

En... die opgerolde veer. Die zorgt er dus alleen voor dat het geheel spelingvrij werkt. En heeft dus niks te maken met het 'terugveren' ???
jammermaarhelaas
Hier kun je zien hoe hij zit, de ene kant aan de laatste schakel van de ketting van het handgas, het andere eind aan een haakje die weer aan een beugel zit, zie foto.

De veer aan de brandstofpomp is in het geval van een 2600 geen terugtrekveer voor de gas-stang. Ik neem aan dat dit bij een 3000 hetzelfde zal zijn.
PieterQu
@jammermaarhelaas Bedankt voor je uitvoerige antwoord en duidelijke foto! Helemaal top 😄
Ga eens even kijken of ik nog ergens een veer van die lengt heb liggen om die ook zo vast te zetten!
Groeten, Pieter
jammermaarhelaas
@PieterQu

Graag gedaan.
jammermaarhelaas
Op de foto waar de brandstofpomp op staat zie ik een blauwe veer, deze is waarschijnlijk voor de uitzethevel?

Wanneer de andere, langere, blanke veer geen functie heeft, dan zou je deze kunnen gebruiken als terugtrekveer? (Waarschijnlijk is dit een terugtrekveer geweest, of heeft dit moeten zijn als ik het zo zie?)

tractorfan.nl/picture/874241/
PieterQu
Quote @jammermaarhelaas:
Op de foto waar de brandstofpomp op staat zie ik een blauwe veer, deze is waarschijnlijk voor de uitzethevel?

Ik ben met van alles nog wat bezit met trekker. Ook de handrem was aan revisie toe en deze veer is van de handrem. Ik heb deze veer er even bij opgezet omdat ik het ook zo had aangetroffen. Die blanke veer zorgt voor het terugtrekken van de stopknop. Ik ga eens kijken welke veer ik waar ga stoppen voor het maximale resultaat 😄
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 3000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!