Vraag over deutz maaier

Hallo bij mij thuis hebbe we sinds vorig jaar een deutz maaier gekocht van zo'n 10 jaar oud als ik het goed weet een deutz fahr km 5.26 na er een jaar mee gemaaid te hebbe valt ons wat op en dat is dat die rammelt als een gek en dan is het echt de maaier zelf niet de kneuzer nou is mijn vraag wat kan dit zijn? Is het gewoon ouder dom of? Of misschien wat anders?

Deel dit topic

Reacties

casejxu
Onbalans of speling op een lager... hebben de maaitrommels ruimte?? als die in de lucht hangt dat je ze kan bewegen??
Gerron
Het kan ook troep in de trommel zijn die de onbalans veroorzaakt.
Wimsumar
Beste BoerLars6200: Deze maaier heeft de "eigenaardige" constructie met de V-snaar aandrijving aan de voorzijde van de maaier. Hierdoor zit een erg korte aftakas tussen trekker en maaier waardoor de kruiskoppelingen al snel een (te) grote hoek maken. Ik denk dat het klapperen daardoor wordt veroorzaakt. ( Ook geringe speling op de kruiskoppelingen veroorzaakt al 'klapperen').

AANVULLING:
Het instructieboekje vermeld dat bij trillingen in de machine/aandrijving de kneuzervingers gecontroleerd moeten worden op ongelijke slijtage en/of afgebroken kneusvingers.
Boerlars6200
Okee heel erg bedankt! Ik zal het ff aan me vader laten zien wat jullie gereageerd hebben maar ik wil nog ff wat vermelden als ik de mesjes vernieuw van de maaier voor het maaien trilt hij minder en wat later na een paar rondjes word het ook weer erger plus er zit een nieuwe v snaar op want die brak met het eerste rondje dit jaar
Jasperfendt
Had onze oude maaier ook een kabaal van een weetniethoe, maar heeft nog jaaren zonderproblemen doorgemaait ondanks dat kabaal
Husqvarna
Ja voel eerst maar of er ook ruimte op de trommel zit.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0