John Deere 3050 - Problemen met 3de versnelling

Sinds een paar dagen heb ik plots een probleem om mijn JD 3050 in zijn derde te krijgen. Overige gangen en ook groepenschakeling blijft goed werken. Als ik toch in derde wil schakelen, krijg ik de hendel niet ver genoeg en is het één en al gekraak.
Komt dit bij iemand bekend voor en wat is een mogelijke remedie?

Deel dit topic

JD 4020

Reacties

john69
Zit er onder de versnelingspook toevallig niet veel zand? onder de cabine onder de poken zit een kap die je eraf kan halen. heb ik vroeger ook weleens gehad,die zat vol zand daardoor kreeg ik hem ook niet meer in zijn versnelling
JD 4020
Heb vandaag eea onder de kabine geïnspecteerd. Ziet er allemaal zuiver en net uit. De verbindingsstangen kunnen vrij bewegen, dus lijkt me niet echt de oorzaak.
johan101
Gebroken synhcroonring?
OhDeere
Ik weet het niet met 100% zekerheid maar volgens mij gaan de 3e en 4e versnelling met een holle as horizontaal de bak in. Ik heb meerder van deze assen in stukken gezien. Het kan zijn dat deze scheef afgebroken is maar nog wel iets mee pakt..... Het gaat om as nummer 8 tractorfan.nl/picture/878701/
jdmonteur
@OhDeere de holle as is de hoge versnelling en de achteruit.
jdmonteur
@JD 4020 dit kan meerdere oorzaken hebben. Speling schakelstangen. Versleten schakelvork. Inbusbouten los gelopen van de schakelvork.
3130ls
Zou eeerst de scharnieren van je schakel mechanische eens nakijken. Heel vaak is dat de boosdoener
stefaanp
Een stuk afgebroken van je schakelvork
JD 4020
Vermits het probleem zich van de ene dag op de andere voordoet, lijkt het me inderdaad wel ergens op een breuk (synchroonring, schakelvork, inbusbout). Ik neem aan dat ie er helemaal voor open moet?
john deere 7810
@JD 4020

ja als van buiten alles goed lijkt zit het binnenin he 😉

cabine er af, hefdeksel er af en je ziet zo wat het probleem is.

of gescheurde schakelstang zoals ohdeere al aangaf. (komt vaak voor) zijn bijna altijd gescheurd als je ze loshaald. of sychromesringen kapot 😉
JD 4020
Misschien een onvakkundige vraag, maar als de schakelstang zou gescheurd zijn, is het dan logisch dat hij wel normaal in zijn vierde versnelling te zetten is?
JD3010
@JD 4020 Volgens mij zou dan de 4e ook niet goed werken, maar ik ben geen expert. Mij lijkt het meer dat de synchomeshring kapot is.
BoernPummel
Ik heb dit probleem bij de lage giering en achteruit ik kon het ook niet aan de laag vernemen, hij was erg moeilijk in de achteruit te krijgen. Ook hier was de genoemde buis gescheurd
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 3050 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!