Cyclomaaier km 24 olie

Dag,

in mijn deutz km 24 zit in het midden van de maaier een oliedop/bout . volgens het insttruktieboekje moet er in die reservoir 1.5 tot 3 cm olie in zitten. nou is dat bij onze km 24 niet het geval dus wil ik er olie in doen tot hij aan de 3cm is welke olie kan ik het beste gebruiken ?

mvg

Deel dit topic

Reacties

nhmonteur
Het lijkt mij dat er ook in het boekje staat welke soort olie erin moet. Maar meestal zit hier EP-0 vet in. Dit is een hele dikke soort olie.
royd6806
@nhmonteur ep 0 staat er in, maar dat vrij duur . ik weet niet hoeveel ik daarvan nodig heb er zit nu 0,5 ep 0 in . of kan er ook wat anders in
erik9831
Als je er dunner vet indoet, dan heb je een zeer grote kans dat het smeermiddel er gewoon uitloopt.

enerzijds, als je er niet teveel wil kopen, dan moet je het laten doen door een deutz dealer. Kost je ook geld dan. Beter iets teveel aankopen denk ik dan. Dan heb je eventueel nog reserve voor de toekomst, moest het nodig zijn.
royd6806
@erik9831 ik wil er best geld uitgeven daarvoor, want hij maait prima , zeer tevreden. maar hoeveel zou er in gaan tot hij bij 3cm is ? dan weet ik ongeveer hoeveel gram / kg in moet.
paulusmahandel
Daar waren anders 10 liter emmers voor volgens mij. maar dat is al enkele jaren geleden
erik9831
@royd6806 Hoe groot is het reservoir, is een belangrijke factor die ik helaas niet weet. Denk dat je dan best even naar een dealer gaat, die zal hier een duidelijk antwoord op kunnen geven. Zij kennen wel meestal de hoeveelheid die er in zit en hoeveel liter, gram of kilogram dit is.
nhmonteur
@royd6806 Zie net op internet 5 kg EP0 tussen de 5 en 6 tientje kost. Dit kan je beter uitgeven dan dat de boel kapot loopt, want dan kost het je meer.
royd6806
@nhmonteur iemand zei net dat er ook 80w90 in kan ??
deutz6007
In een km 22 zit ook olie, heb er een opgeknapt en daar kwam olie uit en ik heb er ook weer olie in gedaan, de KM 24 is volgens mij gelijk aan de KM 22 alleen is de 24 groter
royd6806
@deutz6007 dus 80w90 moet ook gewoon goed zijn?
deutz6007
Ja ik heb het erin gedaan, de olie zorgt namelijk ook voor de smering van het onderste naaldlager.
JohnDeere5720
@royd6806 Voor onze maaier (Kuhn PZ280F) hebben we gewoon een 5 liter vaatje opgehaald bij de dealer in de buurt, ging maar paar liter bij voor een halve cm ongeveer.. dus veel zal er wel niet ingaan.
paulusmahandel
Anders doe je er toch 80W140 in
knap dikke olie
Ook kettingzaagolie wil wel werken
albert-fendt
PZ vet
royd6806
@Fer oke bedankt, misschie dan toch maar 80w90 ? iets dikker olie?
royd6806
@Fer maar welke olie adviseer jij mij gewoon 80w90 omdat die dikker is dan de 15 w 90

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
16
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
2