Illustratie van:

Farmall D-430 - Cormick D430 brandstofpomp????

Ik ben in het bezit gekomen van een Cormick D430 standard. Deze tractor was 10 jaar geleden goedlopend weggezet en werd nu te koop aangeboden.
De prijs was mooi alleen wou hij nog niet lopen.
Vandaag tank gereinigd en nieuwe slangen aan de radiateur gemaakt. nieuw brandstoffilter en tank weer vol...verrassend genoeg pakte hij vrij vlot aan. ook vond ik het verrassend dat hij bijna niet rookte, hij loopt erg mooi. enige wat niet goed werkt is gasgeven. Als ik vol gas geef duurt het vrij lang voor hij op toeren is. en is die 1-maal op toeren en laat ik het gas weer los loopt hij heel langzaam terug.
Heeft iemand enig idee wat het kan zijn of heeft hier ervaring mee?

Mvg

Chris

Deel dit topic

Reacties

JHR217
Hoi Chris, Dit zit waarschijnlijk in de regulateur. Heb ik ook eens gehad met een 430. Je kunt proberen eerst de regulateur af te tappen en daarna te vullen met schone motorolie. Dit tot de niveauplug of het peil op het peilstokje. Dit afhankelijk van het type pomp.
mestyle
@JHR217 zelf doe ik altijd vullen met petroleum om schoon te spoelen daarna vullen met motor olie. kort mee laten draaien dan verversen. ook pomp zelf niet vergeten te controleren en eventueel bij te vullen
HanomagR228
@mestyle Heb zelf weinig ervaring met de brandstofpomp maar wat moet ik precies spoelen met petroleum, en hoe kan ik dat dan het beste doen
Oldtimer-fan
@HanomagR228

daar waar de olie in moet in de pomp, via die dop bovenop de pomp, moet je om te spoelen petroleum in doen.
HanomagR228
Oke, wil het morgen proberen. maar heb zo geen petroleum.kan het ook ergens anders mee?
mestyle
@HanomagR228

Diesel wil ook wel
JHR217
Spoelen kan i.d.d. nooit kwaad. Bij de Cormick/ Farmall D430 zijn pomp en regulateur met elkaar verbonden. Je hoeft deze dus niet afzonderlijk af te tappen, te spoelen en te vullen met nieuwe motorolie.
HanomagR228
@JHR217 Oke, ik heb vanmiddag gekeken maar kan geen peilstokje vindn. bovenop de pomp zit een grote dop/knop moet ik deze loshalen (en hoe dan) of zit er een andere vulopening?
mestyle
@HanomagR228

Wmaak anders even foto van pomp dan kunnen we het erop aan geven
JHR217
Dit is i.d.d. de vuldop en tevens ontluchter van de regulateur/pomp. Aan de zijkant zit de niveau plu. Dit is de plug tot hoever de pomp moet worden gevuld. Aan de onderkant vind je de aftapplug.
HanomagR228
Vanavond schoon gespoeld en olie ververst.
Als ik de trekker start loopt hij alleen volgas,
Als ik het gas dan rustig minder gaat hij wel minder toeren draaien maar als ik dan weer gas geef gaat hij direct staan.
wie weet wat eraan scheelt

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Farmall D-430 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
1