Illustratie van:

Deutz-Fahr DX 4.30 - versnellingbak

Hallo ik ben sinds kort in het bezit van een Deutz fahr dx 4,30
Nu heb ik in eens geen 5e en 6e versnelling meer. is dat makkelijk te verhelpen ,of moet ik beginnen met zorgen te maken. Bvb Hd gr Fre

Deel dit topic

Reacties

marco steyr
Heb je hem niet in een kruipversnelling oid staan? Ben geen deutz kenner, maar bij fendt worden de hoogste versnellingen geblokkeerd als je hem in de kruip zet..
groningen
Nee staat in de grote giering.
Rega
@groningen

Ben bang dat er misschien vuil tussen je schakelpook/stangen zit waardoor je niet meer door kunt schakelen.
groningen
Soms gaat hij wel in de versnelling maar dan doet hij niets.
Kraakt ook niet .
Loeideutz
Mij lijkt, maar ben niet zeker, dat er iets mis is met de schakelmof in de versnellingsbak. Zal hij in ieder geval voor open moeten, maar dan weet je pas hoe erg het is.
Deutz-oldie
Iets wat hier misschien bij aansluit: is een 30km/uur bak (5versnellingen) een andere of is dit eigenlijk een 40 km/uur bak met gesperde 6-de versnelling?
Loeideutz
@Deutz-oldie Als ik goed ben voorgelicht is bij deze versnellingsbakken een 5-bak waar de 6e versnelling niet er in geplaatst is. Tandwielen kopen, bak open schroeven, tandwielen erin zetten en klaar is Kees. Zal wel een paar uurtjes kosten, vrees ik.
Deutz-oldie
@Loeideutz Bedankt voor de info, wie weet maken we er in de verre toekomst, als de tractor meer hobbymatig wordt ingezet, wel eens werk van.
groningen
Wat kan ik op beste los draaien voor kijken of er rommel tussen zit. boven bij de versnellingspook. of aan de onderzijde. bij de ronde bolling ,of moet de grote zijplaat los.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr DX 4.30 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!