Fordson Dexta - brandstof pomp defect?

Ik heb hier een ford dexta staan. Hij liep tot voor kort prima. nu wilde ik hem vorige week weer starten. maar hij wilde niet. ook niet met startpilot. dus ik alles gecontroleerd. de opvoerpomp wat slecht dus die gereviseerd. lucht terug de tank ingeblazen dus tankfilter zit ook niet dicht. de brandstofpomp geeft maar op 2 cilinders brandstof de 3e niet. Wat kan dit zijn. en hoe ga ik te werk. kan de brandstofpomp er zo af? of zit ik dan met het instellen van het inspuitmoment enzo?

Deel dit topic

hielke

Reacties

Wimsumar
Beste Hielke: Ik denk dat je brandstofsysteem niet goed ontlucht hebt.
Nadat je de "brandstofgalerij" (lijnbrandstofpomp) hebt ontlucht kun je de verstuiverleidingen bij de verstuiver iets losdraaien om vervolgens al doorstartend de laatste lucht uit de brandstofpompelementjes en verstuiverleidingen uit te drijven.
Favorit614
Of de plunjer blijft hangen.
lutje-ford
Verstuivers laten testen als die geen problemen geven dan de brandstofpomp na laten kijken of compressie eerst nog meten of alle cilinders goede compressie hebben
basia
Ik zit ook aan een pomp-plunjertje te denken dat blijft hangen ; zoals Favoriet614 ook al zegt .
Dekseltje op inspuitpomp even verwijderen en met starten kijken of alle plunjers weer terug worden gedrukt op het nokkenasje d oor de veren .
Welgerap52
Eers goed ontluchten op de ontlucht bouten en daarna goed Door starten met alle 3 de verstuiver leidingen los tot er overal diesel komt!
Want als er 1plunjer defect zou zijn moet de trekker op de andere 2 wel lopen
hielke
Ontluchten heb ik al aardig vaak gedaan en als ik hem start met start pilot dan wil hij wel lopen maar dan loopt hij op de start pilot en niet op de brandstof volgens mij. kan hij op 2 cilinders lopen? ik zal vandaag het dekseltje eens los halen en kijken of ik daar wat aan zie
simon
Aanslepen, als het wel lucht is loopt die zo weer
hielke
Ik heb net de brandstofpomp open gehaald. Nu zag ik dat 1 van de plunjers afgebroken en kapot is. Hoe kan ik deze eruit halen? Zit deze erin gedraaid met schroefdraad? of hoe krijg ik hem er uit?
lutje-ford
Dit lijkt me specialisten werk.
basia
@hielke

Volgens mij is dat ook specialisten werk ; en dus vaak prijzig .
Is vast nog wel een goed gebruikt pompje te vinden dacht ik zo ; ik weet niet waar je woont ; misschien heeft Hans Eshuis uit Loozen ( Overijssel) wel iets liggen .
Is ook vaak niet de duurste .
Hallo,
je kunt ook een revisie pomp komen oude inleveren kost 500 ben je weer klaar
hielke
Ik heb hem uit elkaar gehaald en net een nieuwe plunjer besteld bij histoparts. ik hoop dat het allemaal lukt. hij zal zaterdag wel aankomen. dan maar zien of hij weer wil lopen.
hielke
De trekker loopt weer!!! ik krijg hem nu alleen niet meer uit met de hendel op de brandstofpomp. en als hij met het laagst gas draait hij nog steeds vrij hard. hij trekt ergens vals brandstof vandaan denk ik hoe kan dat?
lutje-ford
Zit er ook olie in de brandstofpomp om de boel te smeren.
Valse lucht bij de membraam of er mankeeerd toch iets meer aan de brandstofpomp inwendig
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!