Illustratie van:

John Deere 3650 - kracht meet pennen

We hebben een JD 3650 waarbij de oude pennen van de prohitronic/EHR4 een sticker hebben met "60". dit zou 60 kN zijn.
nu hebben we van een John Deere deskundige pennen met 40 kN gekregen, met de opmerking dat dit de goede zijn.
gezien hoe onze 3650 onderhouden is geweest zouden de 60kN-pennen misschien niet de originele zijn geweest.
wie van jullie weet welke pennen de juiste zijn. aan de stekkers van de pennen zit een sticker met 40 of 60. bij nieuwere pennen staat er een Bosch nummer op. aan de hand van dit nummer kan ik wel zien of het een 40 of 60 kN pen is.

alvast bedankt, Martijn

Deel dit topic

Reacties

Heb een 3650 met prohytronic uit eind 92. Hier zou dus een nummer op de stekker moeten staan volgens jou? Wil er best even onder kruipen als je me uitlegd waar en wat er zou moeten staan...

Maar jij hebt dus ook geen boekwerk er bij? Zoek ook nog naar zoiets voor het geval er ooit een storing aan komt.
groteboer
@fendt farmer,
de boekwerken geven geen uitstuitsel hierover.
we hebben (bijna) alle boekwerken incl. de servicemanual van de dealers. motorboek en trainingsmateriaal van de prohytronic. maar nergens staat een technische beschrijving van de meetpennen.
als je de kabel vanaf de meetpen volgt onder de kabine kom je bij een stekker. dit zal tussen de cabine en versnellingsbak zijn. misschien dat je er langs het hefdeksel bij kunt of anders via het luik in de cabinevloer.
de stekker vanaf de meetpen komt in een contact van de kabelboom die richting EHR gaat. op de stekker van de meetpen of net daarvoor zit een sticker met "40" of "60" erop. of als de pen ooit vervangen is staat er een artikelnummer op. Dit is een Bosch nummer en aan de hand van dit nummer kunnen we de pen analyseren.
waar zit je trouwens? anders zouden we langs kunnen komen.
over de boeken kunnen het we wel eens worden. een gedeelte heb ik digitaal.
@groteboer Heb momenteel weinig tijd om er naar te kijken. Weet niet hoeveel drukte je er bij hebt? Ben goed bekend met de trekker dus weet nu waar dat nummer moet zitten, dus dat kan ik in principe zelf wel voor je opzoeken. Langskomen mag altijd. Saasveld is klein half uurtje vanaf Holten.

Documentatie heb ik altijd wel belang bij! Is weinig kennis van de prohytronic hier in NL. Duitsland zijn ze meer verkocht, en daar komt onze dus ook weg.
groteboer
@ Fendt-Vario, we hebben op zich niet zo veel haast. maar als we weten dat we de goede pennen hebben kunnen we deze 40kN laten zitten en verder gaan met het opbouwen. we hebben een plaatwerker gevonden voor de spatborden die op de bekende plekken doorgerot zijn. misschien dat we de motorkap ook weer mooi strak kunnen krijgen.de Prohytronic hebben we met alle delen opgestuurd naar Ilgenfritz in Duitsland, die alles doorgemeten en gerepareerd hebben.daar hoeven we ons straks geen zorgen meer over te maken.

onze trekker komt bij Krone uit Spelle weg en heeft in het voormalige Oostduitsland gelopen en heeft alle leuke opties.

je hebt gelijk, de afstand Saasveld - Holten stelt niet veel voor en voor de docu vinden we wel een oplossing.
@groteboer zal m'n best doen om dit weekend even te kijken, maar beloof niks. Cabinevloer moet er inderdaad even uit om bij de stekkers te komen.
groteboer
@ Fendt, alvast bedankt.
ben benieuwd wat je vindt.
groet, Martijn
wadannie
Welke leuke opties zijn er allemaal dan??
EHR
digidash
40kh
verder dingetjes dan??

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 3650 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!