Stront in vaccumpomp giertank

Afgelopen week is er een paar keer stront in de vaccumpomp van onze giertank gekomen. Dit hebben we opgemerkt omdat er stront uit de uitlaat kwam van de pomp. Nu denk ik zelf dat de bal bovenin de tank niet goed afgesloten is geweest omdat er mischien vuil tussen heeft gezeten.

Maar nu zit er dus stront in de pomp zelf, kan dit erg veel kwaad? de pomp doet het nog wel gewoon goed.

Is er mischien een manier om de pomp door te spoelen? Of is de enige optie om de pomp te demonteren en de schoepen schoon te maken?

En hoe kan ik dit in de toekomst voorkomen?
Ik heb de bal bovenin de tank al bekeken en daar lijkt niets mis mee.

Deel dit topic

Reacties

GROENEDEERE
Echt super voor de pomp is het niet dat kak. Mijn ouwe deed dan een emmer diesel in de inlaat slang van de pomp die naar ketel loopt eraf en dan laten zuigen. Ps kan ook op de andere
Robinvdl
Ja zoiets zat ik ook te denken. Maar kan die hoeveelheid diesel de pomp niet beschadigen? Ivm lagers en voor de schoepen zelf?
maggi
Om wat voor vacuumpomp gaat het?

Inderdaad goed doorspoelen met diesel, heb je de vochtvanger ook nagekeken? Kan de bal bovenin goed bewegen? Kun je ook nog duidelijk horen als de pomp "afslaat"?
niels1604
@Robinvdl diesel is zelf ook vettig dus kan geen kwaad voor de lagers de stront daarin tegen wel
Robinvdl
Het gaat om een Jurop P 106 vaccumpomp. De bal kan mooi vrij bewegen en het gat dat die af moet sluiten ziet er ook nog goed uit. En Ja , je kan nog goed horen als de pomp afslaat.

En krijg ik alle stront er uit denken jullie met diesel?
tjerk-koetje
Quote @niels1604:
diesel is zelf ook vettig

maar diesel is wel schraal 😉
niels1604
@tjerk-koetje daar heb je gelijk in
Kukel
@tjerk-koetje @niels1604 De diesel mengen met olie, dan wordt het wat rijker.
niels1604
@Kukel jha da kan ook
niels1604
@Kukel jha da kan ook
niels1604
@Kukel jha da kan ook
valmet6400power
Quote @Robinvdl:
de uitlaat ... van de pomp

Broaaaaaap!
Robinvdl
Ik gaat dan maar is proberen om hem met diesel te spoelen. En inderdaad klein beetje olie erbij voor de smering wat te verbeteren. En dan hopen dat ik hem schoon krijg.
Wimsumar
Beste RobinvdL: Niets aan doen. De rommel "waait'' er vanzelf wel weer mee uit. Hooguit de druppelaar van de oliedosering (als dit smeersysteem op deze pomp zit) tijdelijk wat 'meer druppels olie per minuut geven'.
Contrleer wel zorgvuldig de vochtvanger tussen tank en pomp. Deze zit hoogstwaarschijnlijk vol.
P.S.: Als je de aftapdop er uit draait, is het mogelijk dat er aanvankelijk niets uit komt. Er kan namelijk een dichte koek van vuil op de bodem van de vochtvanger liggen. Deze kun je doorsteken met een schroevendraaier o.i.d..
ares697
Quote @niels1604:
diesel is zelf ook vettig

Ik weet niet of dat een goede theorie is. Diesel en olie zijn inderdaad allebei vetten, dat betekent dat ze met elkaar mengen. De diesel kan de olie dus weg spoelen.
weurding
Joskin tank? slangen allemaal losmaken en de pomp met water doorspoelen,ook de vochtvanger en olievanger, vervolgens de boel weer monteren en de pomp laten draaien, goed droog laten draaien om vastroesten van de schoepen te voorkomen, kan weinig kwaad, hier ook al een paar maal gehad met een modulo, idd de bal bovenin sluit niet goed af door aangekoekte mest oid
casejxu
Het kan zijn dat de bal boven in wat harder is geworden. En heb wel eens gehad dat de bal zwaarder geworden was en dus minder snel afsloot

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
17
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
7