Deutz D30 - 30

Sindskort komt er onder het dashbord een vreemd fluitend geluid als mijn deutz D3030 als deze stationair loopt, bij belastingverhoging verergerd dat geluid aanzienlijk, ik vermoed dat de toerenteller dit geluid veroorzaakt, heeft iemand hier ervaring mee en hoe dan te handelen om dit geluid te stoppen.
onder045

Reacties

Wimsumar
Beste Onder045: Een toerenteller met turbo? 😉
Het is moeilijk voor te stellen dat de teller een fluitend geluid maakt, immers, sneldraaiende onderdelen zitten er niet in.
Maak de aandrijfkabel eens los (aan motorzijde). Dan is met zekerheid te zeggen of de teller het geluid veroorzaakt.
Geloofwaardiger is dat de koppeling het geluid maakt.

AANVULLING:
Ook een lager van de luchtkoelingventilator kan 'meezingen'.
casejxu
Dacht dat er daar ongeveer ook 2 leidingen lopen met een koppeling ter hoogte van je dashboard
Oldtimer-fan
Er lopen ook olieleidingen van voor naar achter naar de hef. Daaruit kan wel een fluitend geluid komen.
twand2505
De toerenteller van zon deutz werkt met een magneetje.. als deze versleten of kapot is gaan ze ook "zingen" als je de trekker uit zet en weer start moet het meestal over zijn als je dan gas geeft en hij begint weer te zingen is het meestal je toerenteller.. maar doet hij dit ook als hij een hele tijd heeft gelopen en goed warm is of als hij nog koud is zon trekker zuist vaak door de olie leidingen als de trekker nog koud is omdat de olie dan nog dikker is..
twand2505
@Wimsumar het lager van de ventilator is wel zo duidelijk dat je die niet onder het dashboard vandaan hoort... dus dat zou het wel niet zijn..
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D30 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!