Zetor 3511 - hydrauliek olie vervangen

Ik heb net de volledige hydrauliek olie afgelaten van mijn Zetor 3511 (1963) via de aflaatmoer onderaan rechts tussen de achterwielen. Ik merkte dat er nog een aflaatmoer zich bevind onder de boite (midden) die heb ik niet losgedraaid. met deze olie af te laten is de boite zowel als de hydrauliek achteraan leeg. Welke olie moet ik gebruiken en hoeveel om deze opnieuw te vullen? Ik veronderstel dat ik de vuldop naast de choose en het stuurhuis gebruik om te vullen?
PaulV

Reacties

Renze
Als je een 3511 van 1963 hebt dan is het een Belgische Zetor geimporteerd door Hocke.... En dan is het een 3011 die van 1960 tot 68 gebouwd is. de 3511 heeft namelijk een vierkante neus maar Hocke wilde net 5 pk meer aanbieden... 😉

Vullen doe je via de stop op het transmissiedeksel, rechtsvoor. Er zit een peilstok onder de vulstop, die je met (dacht ik) sleutel 27 losdraait. De beste olie is 10w/30 of 15w/40 UTTO (Universal Tractor Transaxle oil) die doet het zowel goed als smeerolie als hydrauliekolie. 80w/90 transmissie olie kan ook als je de hydrauliek niet heftig gebruikt.
PaulV
@Renze Hey Renze, super bedankt voor je snelle reactie. 😄
PaulV
Nog een vraagje,ik las dat er een hydrauliek filter aanwezig was maar ik heb er geen idee van waar ik deze kan vinden. Hebt gij enig idee en zo ja kan ik deze gemakkelijk vervangen?
Renze
Zit bovenin het hefdeksel, een aluminium deksel waaronder een magneetstaaf hangt. Als de trekker op stal in de ammoniak en koe wasem gestaan heeft wil de zeskantkop wel eens rond gerot zijn (of hij moet nog nooit geopend zijn et een sleutel, dat de verf er nog op zit) dan moet je m met een pijpentang losdraaien.
PaulV
@ Renze, ik heb tevergeefs gezocht naar dat aluminium deksel maar vind het niet.Lings van de zetel vond ik een afdekplaatje maar daar zit niks onder. Kunt u dingen aan de hand van een paar herkenbare dingen situeren waar de filter zich bevind?
Bedankt, Paul
Wimsumar
Beste PaulV: In onderstaande link kun je doorklikken om een tweedelig werkplaatsboek van de Zetor-3511 te downloaden:

[url]vieux.tracteurs.free.fr/pdf/…]

[url]vieux.tracteurs.free.fr/pdf/…]
SLammers
Kan zijn dat je nog een oud type hefdeksel hebt dan zit dat aluminium deksel er niet weet zo niet waar dan het filter zit.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zetor 3511 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!