Mc-Cormick 432 - vastzittende achterrem

Hallo, ik heb een mccormick D 430 en hierbij zit de linkerachterrem vast. Hoe kan ik deze losmaken? Gr. Jacob. En waarvoor dient die kromme handel op het ronde deksel linksonder de bestuurders zitting? Alvast bedankt!
bigboy1961

Reacties

Oldtimer-fan
Voor de rem moet je eens proberen om de rem in te trappen en dan achteruit te rijden. Dan wil die denk ik wel losschieten. En anders moet je eens kijken of de stangen onder de rechtertreeplank niet te strak staat. Of je moet de remtrommel losmaken die tegen de achterbrug zit links. Waarschijnlijk dat ronde deksel, wat jij bedoelt. Die hendel eraan is de differentieelsper. Daarmee kun je beide wielen evenhard laten trekken.
b450
Die ronde trommeltjes links en rechts zijn de remtrommels. Op de linker zit de hendel voor het differentieelslot. Het kan zijn dat de remvoeringen te ver versleten zijn en dan kan de rem blokkeren. Door iets achteruit te rijden zou de rem los moeten komen. Als je de remmen gaat demonteren... goed in de gaten houden hoe de remschijven zijn gemonteerd. Ze zijn niet symmetrisch. Dus als je ze verkeerd weer in elkaar zet gaan de remmen ook weer vastzitten.
bigboy1961
Bedankt voor de informatie jongens
looper321
Quote @b450:
in de gaten houden hoe de remschijven zijn gemonteerd. Ze zijn niet symmetrisch. Dus als je ze verkeerd weer in elkaar zet gaan de remmen ook weer vastzitten.

wat zijn dan de niet symetrische verschillen? of is dit niet van toepassing op mijn DGD? ik dacht dat ze zelfde remmen hebben.
toen ik mijn remmen heb voorzien van nieuwe voering, heb ik niet gelet op de non-symetrie
b450
@looper321 heb bij mijn D432 gehad dat in de stalen schijf waar de remvoering geklonken zit een bolling zat. Deze per ongelijk verkeerd gemonteerd. Daar ging de schijf tijdens het remmen van de splains van de as en zat vast tegen de remtrommel.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick 432 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!