Illustratie van:

Mc-Cormick D 436 - Motor bouwt druk op

Vanmorgen de koppakking vervangen van de d436.
Nu loopt de trekker best goed, alleen wordt er druk opgebouwd in de radiateur en als ik de olie-peilstok eruit trek komt er water uit. misse-boel dus.
Wie weet wat de oorzaak is.
Nu ben ik aan het kijken naar een ander blok.
Nu is mijn vraag, past een kop van een 436 op en 439?

Deel dit topic

Reacties

brauheist
Toch maar weer de kop eraf halen dan kun je het zien
Albertmc
Motorblok word gebruikt in beide typen, zie:
ihace.de/02_motor/dd_148/…

Dus dat kan volgens mijn niet de oorzaak zijn.
Wel goede kant naar boven gedaan?
jo845xl
Heb je de ook een druktest laten doen op de kop ?
Zou de eerste niet zijn met een gescheurde cylinderkop.
HanomagR228
Heb geen druk test laten doen maar vermoed zelf dat het niet aan de kop ligt omdat de motor wel goed loopt. Hij bouwt alleen druk op in het koelsysteem en er zit water bij de olie. als ik de peilstok eruit trek borrelt het eruit.
IHC-power
Kan toch zomaar de kop zijn die gescheurd is. Of de koppakking. Wij laten de kop altijd afpersen, dan ben je zeker van je zaak en kan je eventueel op zoek naar andere oorzaken.
caseih212
@HanomagR228 PB bericht gelezen?
ansems
Meestal is het de kop omdat deze erg gevoelig zijn voor vorst, het beste is om de kop even te laten afpersen en vlakken maar je moet zeker ook even boven op het blok tussen de cilinders kijken soms is het gietijzer tussen de (natte) cilindervoeringen gescheurd waardoor hier ook lekages kunnen ontstsaan.
HanomagR228
Tussen de 2e en 3e cylinder is hij wel gescheurd

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 436 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!