Schuitemaker SMS 3000 - Stickers, verf e.d.

Hallo,

Ik ben van plan bij tijd en gelegenheid te starten met het opknappen van een Schuitemaker SMS 3000 meststrooier. Het bouwjaar is 1966. Hierbij heb ik nog een aantal vragen:

- Zijn er nog stickers voor deze wagens te krijgen? Het gaat dan om de stickers 'Schuitemaker' en 'Rijssen' en de sticker op het voorschot over onderhoud en smeren. (via schuitemaker zelf kan ik er niet aan komen, heeft iemand deze al eens (na) laten maken?)

- Is de orginele kleur van de velgen van wagens met bouwjaar 1966 wit of geel?

- Wat zijn de code's van de rode en de gele of witte verf? (bij kramp staan 2 verschillende kleuren, van >1993 en >1989. Wat waren de kleuren van voor 1989?

- Mocht er verder nog iemand in de achterhoek zijn die in het bezit is van oogsthekken, voor en achter op de wagen en deze wil verkopen, dan hoor ik dat graag.

Groeten: MaikMF
[pictures.tractorfan.nl/groot/s/…]
MaikMF

Reacties

weurding
Die van 1966 hebben geen stickers maar de opdrukken zijn geverfd in witte letters, de eerste type's met 5 gaats velg hebben sowieso witte velgen, later de 6 gaats waren meest geel
johndeere 2650
Bedoel je zo een sticker?
lindehydrocart30
@johndeere 2650

nee, die kwamen later
MaikMF
@lindehydrocart30

Juist, dat soort bedoel ik. Volgens mij zijn dat wel stickers en is dit er bij die van mij niet opgeschilderd.
erik9831
Als je die stickers niet vind, kan je altijd naar een plaatselijke copyshop of stickerboer gaan.

Deze kan ze normaal gezien dan wel namaken, maar hiervoor heb je dan wel de maten nodig van de stickers.

Voor de verf, misschien kan je hiervoor eens mailen naar schuitemaker zelf, zij zullen je met zekerheid de kleuren kunnen geven, als niemand ze hier zou kennen. Voordeel is dat ze nog steeds bestaan 😄

@lindehydrocart30 Ik vermoed dat het toch wel stickers zijn, ook al lijkt het inderdaad geverfd te zijn. Als je kijkt naar zijn foto, dan zie je bij de achterste tekst, dat de verf afgesleten is in een vierkant. Je kan eigenlijk net zien hoe groot de sticker geweest is.

Ik dacht ook dat het zou geverfd geweest zijn, want bij de meeste van die leeftijd is het zo.
lindehydrocart30
@erik9831

zou best kunnen, maar mijn Fahr wagen van 1966 heeft de logo's geschilderd 😄
weurding
@MaikMF kan ze niet meer tellen hoeveel ik van die dingen gehad heb maar ze zijn in die jaren geschilderd/gespoten met behulp van een sjabloon, makkelijk na te maken van karton oid
DeutzD40L
Ik ben ook bezig met een sms 3000 en ik heb gewoon de verf van kramp erop van na 1989 en de velgen geel ook van na 1989
deutz keal
Hallo. Ik heb ook een Schuitemaker Sms 3000 maar nu is mijn vraag waar staat een type plaatje met het bouwjaar er op?. Groeten Deutz Keal.
MaikMF
@deutz keal

Ik dacht dat die bij mijn wagen op het voorbret zit. Boven de haak waar je de aftakas in kunt leggen.
Renze
Als je de as van de nestwielen wilt vervangen (je kunt m alleen aan stukken slijpen want niks schuift nog na jaren in de mest) dan heb ik een tekening voor je zodat je het een beunhaas kunt laten maken. 5 jaar geleden leverde Schuitemaker de assen al niet meer.

De verf is gewoon RAL 3000 brandweerrood. Velgen heb ik Veenhuis geel gemaakt.
peter6230
Rood is 3002 en geel 1007
boeremco
Ik heb nog wel hooi rekken liggen voor schuitemaker sms 3000. ben er nu ook 1 aan het opknappen die van mij is van maart/april 1997 heeft verzonken Schotten en zilveren velgen deze is 1 van de laatste die er gemaakt is want deze is geheel op bestelling gemaakt zo heeft mij opa er voor gekozen om er een stenen vanger er op te laten zetten want hij had altijd strond en stenen in zijn nek voor meer informatie stuur maar een persoonlijk bericht
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schuitemaker SMS 3000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!