Illustratie van:

Fendt 306 LSA - speling op het stuur

Hoi mensen

op onze fendt 306 lsa zit nogal wa speling op t stuur en ik had wat gelezen over de fusee as maar ik snapte er niet veel van hoe ik het weg kan krijgen
kan iemand me in jip en janneke taal uitleggen of ik het weg kan krijgen en hoe?

mvg stan

Deel dit topic

Reacties

valmet 605
Het kan dat je stuurpomp,orbitol of hoe dat ding ook heet niet mooi meer gaat. Dan verloopt het stuur en word sturen onduidelijk. Echt speling zit bij de vooras in de cilinderbevestiging of de stuurstang.
Wimsumar
Beste Stan366: Bekijk eerst de stuurkogel op de stuurcylinder (maak heel kleine stuurbewegingen, dan is goed te beoordelen hoeveel speling daar zit).
Door de conische bevestigingspen een kwartslag gedraaid weer vast te draaien is al heel veel speling weg te halen (Dat wil zeggen, de speling wordt verplaatst en rechtuit rijden heeft dan de minste stuurspeling).
twand2505
Trekker van voren opkrikken als je niks geen speling op het stuurmechanisme hebt kun je het wiel niet bewegen als je hem wel heen en weer kunt doen kun je op bepaalde kogels zien waar hij beweegt daar zit dan speling op, ook als je de fussee wilt controleren krik je hem weer op als je het wiel omhoog kan doen en er komt ruimte tussen is je fussee versleten of afstand ringen ect
gkgerbengk
Zitten er nog stofkapjes op je stuurstang? Als die er niet meer opzitten gaat door het schoonmaken van je trekker of de regen het vet eruit en kan er water in gaan zitten. Op de duur gaat dit roesten en slijt het snel weg waardoor je speling krijgt. Als je de stuurstang vastpakt en je hem van boven naar beneden kunt bewegen is de ene kant versleten. Als de ene of de andere kant nog goed is en de stopkapjes ontbreken kun je de stuurkogel even losdraaien en de klembus er afhalen en dan een nieuw stopkapje monteren. Zelfde geld voor de stuurcilinder. Deze mag je ook niet kunnen bewegen anders is de kogel versleten. Aangezien de cilnder op de bovenkant van de fusee zit gemonteerd zijn de stofkapjes meestal nog wel goed.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 306 LSA ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
6