Mestsilo ingraven?

Wij willen een mestsilo zetten die we gebruikt hebben gekocht. Het gaat om een gaassilo.

Is het de bedoeling dat deze silo ook een stukje in word gegraven?

Zijn er nog andere belangrijke dingen om rekening mee te houden?

Deel dit topic

Reacties

ZetorTwente
Wat is een gaassilo?

Ik zal hem iets ingraven als hij ondergrond lek raakt (daar is dan al minder kans op) maar doet hij dat zal er niet zoveel mest uitlopen want er zit allemaal zand voor en, je hebt niet je hele erf onderstaan.
fendt trekkertje
Even een andere vraag, mag je deze zomaar plaatsen? ook in je eigen land?
Jasperfendt
@fendt trekkertje In het bouwblok mag het zoiezo dacht ik, maar zolang er niemand over klaagd zullen ze wel niet moeilijk gaan doen als je hem in het land hebt.
fendt trekkertje
Hij zou dan net buiten het bouwblok komen te staan, dus ik vroeg het me af @jasperfendt
fendt-vario
Gaassilo ? Onze is van beton en rond :lol: zit meter in de grond en 4meter boven de grobd
Jasperfendt
@fendt trekkertje Hier staad er wel een hele lappe tekst van mischien hej der wat an, /C:/Users/…
JD 6110
Uitbreiding stal later. Dat die niet 1 meter te kort in de stal staat. Ofzo. En een ondergrondse leiding terrug naar de put of bij de put
JD3010
@dx11 Dat is hopelijk niet een vergelijkbare situatie..
mike_v
Vooruit plannen zit er niet echt in precies? Meestal bekijkt men eerst hoe en wat voordat men zoiets koopt. Vermoed, zoals de link van @dx11 aangeeft er wel een vergunning voor nodig is.

sbb.be/Nederlands/Doelgroepen/…
mdoornekamp
Maximaal 20 cm in de grond. En na plaatsen direct wat mest er in pompen zodat ie niet wegwaait. Zandlaagje er onder maken zonder scherpe delen.
heidewoud
Deze gaas silo's kun je wel tot een cm of 80 ingraven, maar niet dieper omdat de druk van buiten dan te groot word wanneer de silo leeg is. Als er een drijfkleed op komt is het verstandig om een touw over de silo te spannen om ervoor te zorgen dat bij een volle silo het drijfkleed er niet af kan waaien. Succes ermee ????
jehan
Eerst maar een vergunning aanvragen bij de gemeente
Husqvarna
Sommige gemeentes kunnen heel moeilijk doen, Steenwijkerland bijvoorbeeld, weet wel een bassin dat ze moesten leegpompen en een paar meter kleiner maken. Even bij de gemeente vragen en evt. vergunning kan je een hoop werk schelen.
RobDeutz104
Zou het zeker niet zonder vergunning doen, en de diepte is ook afhankelijk van hoe diep het grondwater zit, als het grondwater op 50cm zit, zou ik niet dieper gaan dan 40 cm, anders zit je in het water!
Jeroen-ford
Vergunning etc is er allemaal al. Is alleen maar een melding die gedaan moest worden.
De silo hebben we zelf afgebroken en stond zin 50 cm onder het maaiveld maar ik vroeg me af of hier meer mensen zijn die hem zelf hebben gezet. Ik graaf hem dan weer zon 30 cm in.
gypCaseXL
Je moet de silo ook nog laten keuren als hij staat. Bij ons gebeurd dat eens per 5 jaar.
Jeroen-ford
In de silo komt een nieuwe zak. Het bedrijf dat de zak levert zorgt ook voor de keuring
marcford
Wat JD 6110 zegt, niet direct achter de stal, wil je ooit uitbreiden heb je ten minste niks in de weg staan
JD6930
@Jeroen-ford

Hier bij ons is een jaar of 5 geleden de Lips silo vervangen door een betonnen. De oude bodem is blijven zitten en ook de kap is gebleven. Enkel de wand is nieuw.

De aannemer was een hele goeie, het bedrijf dat de kap er af heeft gehaald en later weer er op hoeft hier geen stap meer op onze grond te zetten. Dat bedrijf is hier algemeen ook op TF bij de een wel goed aangeschreven maar bij een hoop andere ook niet. Ik noem geen namen, want uiteindelijk is het goed opgelost. Maar dat heeft mijn ouders heel wat kruin gekost om te zorgen dat er een rechtvaardige oplossing kwam.

Als je meer info wil over dat bedrijf/welk bedrijf het is, graag pb. 😉

Hier zit de silo ook wat onder de grond, weet niet hoeveel boven en onder de grond. Ons pa heeft toen ook een vergunning aan gevraagd. Ik weet niet of de gemeentes daar bij jullie ook zo streng zijn als hier. Officieel moet je een vergunning hebben denk. Want een loonwerkbedrijf met melk of rundvee tak erbij, hier aan de andere kant vant dorp heeft wat jaren geleden 2 mestzakken zonder vergunning gelegd, en daar is de gemeente nu al jaren via de rechter mee aant donderen om te zorgen dat ze die weer weg moeten halen omdat het denk niet volgens het bestemmingsplan zo mag.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
21
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
1