Deutz D15 - Maaibalk aandrijving

Mede tractorfans,

Ik heb de mogelijkheid om na lang zoeken een maaibalk te kopen voor mijn d15.
Onder mijn d15 zit nog een aandrijfpoulie met een soort blokje. De Maaibalk die ik wil gaan kopen is met v snaren. Kan ik überhaupt iets met die Maaibalk of zijn er onderdelen om deze Maaibalk op mijn d15 passend te maken?
MulderDeutz1

Reacties

weurding
Heb zelf een maaibalk van S&S met een excentriek en houten balkje voor de aandrijving, denk niet dat je met v snaren iets kan beginnen, nog nooit gezien bij een d15 behalve bij een hefmaaier
albert-fendt
Een maaibalk heeft een messenbalk die heen en weer moet, dus er moet sowieso een excentriek/krukasmechanisme op zitten. Die exsentriek kan wel aangedreven worden door een v snaar. Heb zelf ook een S&S maaibalk met de aandrijving vanaf de aftakas, de v snaar diend als beveiliging, als de messenbalk vastslaat dat je niet je hele maaibalk aan gort draaid. Volgens mij heb ik er wel een foto van op tf staan
RPCounty
@weurding nooit gezien?? Wat denk je van de D30 en D40? Zitten altijd 2 v snaren op die het excentriek aan drijven
weurding
@RPCounty zal de tekst wijzigen, bedoelde bij een D15 😄
RPCounty
@weurding aha dat bedoelde je dus. Kwam mij al raar voor dat jij dat als deutz man nog nooit gezien had hahaha.
weurding
@RPCounty soms typ je te snel en denk je dat wat jezelf bedoeld een ander ook klakkeloos snapt 😃
steyr 9087
Waarschijnlijk gaan de v snaren naar de kant van de koppeling toe en dan komt daar de houten balk aan zalodat de hoek van de houten balk klijner word bij het op en neer gaan dat hadden ze vroeger voor de deutzjes met grote achterbanden.
Maar dan moet er op de trekker ok eerts een poelie gemonteert worden.
youri 10
Ik heb een onderdeel met het nummer TM 4407 A nodig die van mij is afgebroken met maaien
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D15 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!