Ford 5610 - Eindvertraging aandrijving verwijderen

Hallo,

Ik moet voor iemand een Ford 5610 4wd repareren. De eindvertraging is aan gort gelopen. Omdat nieuwe onderdelen duur zijn, en gebruikte niet te vinden zijn, was ons idee om de tandwielen en de steekas rechterkant te verwijderen, en aan de linkerkant te laten zitten.

Nu is mijn vraag of dit kwaad kan voor het differentieel in de vooras?

Deel dit topic

armpie

Reacties

Loeideutz
Als ik het goed begrijp wil je, in de voorwielaandrijving aan een kant de boel verwijderen en aan de andere kant niet? Waarschijnlijk zal je voorwielaandrijving dan niet meer werken, of je moet op de een of andere manier het differentieel vastzetten. Voor way betreft het sleutelen vraag het de Ford kenner.
GROENEDEERE
Dat gaat niet goed komen. De sper zal de ene die goed is niet laten draaien omdat de loze geen weerstand heeft
GROENEDEERE
En Btw er zijn voor een 5610 genog onderdelen gewoon ff verder kijken
nhmonteur
In principe kan het geen kwaad, alleen je voorwielaandrijving gaat nooit meer werken. tenzij je dan altijd het differentieelslot erin zet, maar weet zo niet of dat dat zo kan bij een 5610.
Fast Eddy
Heb je al bij de bekende trekker demonteerbedrijven geprobeerd?
Valtra-Fordpower
Beukeveld Exports heb vast wel nog een as liggen. Anders BruynTrac onderdelen.
RobDeutz104
Heb zoiets laatst ook bij een Lamborghini gedaan, gaat ook goed
fordfanaat
Wat voor type 5610?
thuis ligt nog 4wd vooras (zf) van een 6610 gen2
armpie
Heren, allen hartelijk bedankt voor de reacties. Het betreft in dit geval een ford 5610 generatie 2 met een zf vooras APL 335. Deze unieke ford heeft meer dan 10.000 uur gelopen zonder dat de motor los is geweest. De trekker is als 3e trekker op het bedrijf en staat bijna altijd voor de blokkenwagen. De eigenaar wil niet veel geld meer uitgeven aan deze trekker, omdat hij hem daarvoor te oud vind vandaar deze beunhaas reparatie. 2 maanden geleden heb ik hier op tractorfan een topic geopend omdat ik op zoek was naar onderdelen, maar daar kwam weinig reactie op. Ook heb ik alle bekende trekker slopers gebeld maar geen van allen kon mij helpen.

Toen kwamen wij op het idee om het op deze manier te doen. Omdat de trekker niet meer voor zwaar trekwerk word gebruikt vond hij het niet erg dat de 4wd niet meer zou gaan werken.

Wat ik mij nu afvroeg of het differentieel in de vooras dat zou aankunnen omdat nu de draaisnelheden van de linker en rechterkant altijd verschillen ipv gelijkdraaien?
RPCounty
@armpie dan haal je toch ook de tussenas er tussen uit.
armpie
@RPCounty De as tussen de vooras en de bak bedoel je?
Arrie94
@armpie Die bedoelt hij ja.

Bij eventuele verkoop zal de meerwaarde de reparatiekosten dekken, je moet gewoon even goed kijken wat het gaat kosten, mocht je toch nog wat vinden.
ha189
Kan je denk ik wel wat leveren
info@trekker-onderdelen.nl
even mailtje sturen.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 5610 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!