Illustratie van:

Fordson Dexta - start niet

Goedemiddag,

Een kennis heeft een Fordson Dexta en heeft hier nieuwe lagerschalen, cilinders, zuigers, kop (incl. kleppen), filters, opvoerpomp en pakkingen op gezet. Ook is de brandstoftank helemaal leeg geweest.

Als de trekker gewoon gestart word slaat hij niet aan, wanneer hij gesleept word klinkt het alsof er af en toe een cilinder slag maakt.
Wanneer er ether bij de luchtinlaat in wordt gespoten tijdens het starten dan loopt de motor maar zodra er geen ether meer bij gespoten word houdt hij direct weer op.

Heeft iemand misschien een idee wat het probleem hier kan zijn?

Deel dit topic

Reacties

lutje-ford
Als je de brandstofleidingen op de brandstofpomp los draait en je start dan de motor komt daar dan ook brandstof.
Controleer de smoorklep dat is de klep waar je de motor normaal mee stop zet.
Eric MFUF
Staat alles wel netjes "op tijd"?
Brandstofsysteem ontlucht?

Nooit en tenimmer met ether starten al helemaal na revisie, dan krijgen de lagers veel te grote klappen te verduren zonder smering.
RobDeutz104
Ja? Staat alles wel op tijd, als je naar de puntjes op de tandwielen gekeken hebt
county854t
T is wel erg dom om een pas gereviseerde motor met ether aan het lopen te krijgen. Gewoon geduld hebben en alles! op brandstof gebied van de tank tot en met de verstuivers nazien en goed ontluchten en zeker weten dat alles op tijd staat en GEEN ether gebruiken want dan is je revisie totaal voor niets geweest. Succes
old man jose
@casefarmer

Je hebt een persoonlijk bericht.

Anders bel maar even: zie PB

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!