Illustratie van:

Fordson Super Major - Heb FSM van "61. Als ik 't stuur naar links draai komt 't stuurwiel naar boven

Heb weinig technische ervaring,heb garageboek v Fordson, maar durf het niet aan om alles te demonteren om bij het stuurhuis te kunnen komen.Wie weet raad (of wil me helpen?).

Deel dit topic

Reacties

old man jose
Naar alle waarschijnlijkheid zijn de beide lagers versleten,
er zitten boven en onder een los kogellager in.
Je kan er shims tussen weghalen maar ik geloof dat dat maar ten dele helpt.
ford3055
Ja je kunt er ringen in maken maar werkt niet lang, ik zou gwn nieuwe lagers er in zetten
newholland6640
Quote @old man jose:
los kogellager

Dat is een lager zonder lagerschaal?
old man jose
@newholland6640 Stuur er af, tank er af, stuurhuis er af, dan het stuurhuis demonteren en dan zie de lagers, er zijn wel schalen maar of die eruit kunnen dat weet ik niet.
newholland6640
@old man jose

Ik heb het zelf ooit al eens een keertje los gehad. Bovenin liggen dacht ik 13 kogeltjes, zonder lagerschaal er omheen. Ik was benieuwd of je die bedoelde.
old man jose
@newholland6640 Er zitten wel lagerschalen inde stuurkolom daar plak je de kogeltjes in met vet en dan verder monteren, bovenaan kogeltjes erin plakken met vet en de bovenste schaal er op en afstellen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Super Major ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!