Illustratie van:

David Brown 1690 - Problemen met electriciteit

Ik heb sinds kort een probleem met de elektriciteit van mijn 1690. Soms gaan mijn richtingaanwijzers en soms niet, mijn lichten en mijn zwaailicht doen het helemaal niet en mijn ruitenwisser blijft dan weer wel werken. Ik had eerst een probleem met een van de koplichten die kapot was. Ik dacht dat het daaraan gelegen was, dus heb ik het lampje vervangen. De lichten gingen even terug dus dacht ik dat het opgelost was. Toen gebruikte ik mijn claxon en dan was alles ineens weg, echt alles van elektriciteit viel weg. Ik heb toen gekeken of er iets aan de zekeringen was, maar die waren intact. De batterij heb ik ook gereset, ook zonder resultaat. Nu vraag ik me af of er eventueel nog een tweede zekeringkast of een hoofdschakelaar zit voor de elektriciteit in een 1690. Ik zou echt niet weten wat het anders kan zijn. Iemand een idee?

Deel dit topic

Reacties

ADB996
Ik denk dat de bedrading slecht begint te worden. ik zou eens de massa nakijken en de bedrading na lopen of er geen kortsluiting maakt.
Renaultman
@ADB996 Oei, dat zou inderdaad kunnen. Hij heeft 6400 uren op de teller. Zal het zeker nakijken.
ADB996
@Renaultman Uren hebben vaak niks met de bedrading te maken, maar de leeftijd. de bedrading zal wel meer dan 25 jaar oud zijn.
Renaultman
@ADB996 Hij is van 1984, 30 jaar dus.
dalton
Als je zegt dat hij het na het opnieuw aansluiten van je accu goed deed totdat je de claxon gebruikte. Vermoed ik dat de sluiting ergens bij de bekabeling van je claxon zit. sowieso alles even nalopen.
Wimsumar
Beste Renaultman:
Quote:
30 jaar

Netjes overgeverfd.
Maaaaaaarrr, hierbij is waarschijnlijk bedrading los geweest, wellicht beschadigd en/of het maakt door verfbedekking slecht contact.
valmet6400power
@ADB996

Onze 1394 heeft (klop klop) nergens last van qua electriciteit problemen 😄
DieterL
Bekijk de stekkers waar de kabelboom de cabine uitgaat maar eens goed. Willen nog wel eens oxideren, krijgen dan overgangsweerstand, en kunnen smelten / in brand vliegen. Heb er al een paar gezien die daar in brand gevlogen zijn.
ADB996
@valmet6400power heeft wel mee te maken hoe je er mee omgaat.
dave 7810
Het is waarschijnlijk een massa probleem. Ik had dezelfde problemen bij onze 1690
Renaultman
@Wimsumar Ik ga er morgen laten naar kijken, dan zal ik met zekerheid weten wat het probleem is. Ik ben er zelf niet zo goed in 😃
valmet6400power
@ADB996

Staat altijd binnen oa 😄
ADB996
@valmet6400power dan heeft het vaak wel minder last van storingen.
IH214d
Zitten er ook stekkerblokjes net voor de cabine, onder de motorkap.
'
Dan heb je grote kans dat daar de oorzaak inzit.
paulusmahandel
De stroomdraden lopen naar voren door een buisje.
ze willen binnenin graag kapot gaan.
En je dashboard opnieuw voorzien van een goede massa.
Renaultman
@Wimsumar Dat zou kunnen, maar ik vermoed van niet. De vorige eigenaar heeft naar eigen zeggen nog geen problemen gehad met de elektriciteit.
Renaultman
@dave 7810 Idd, het was de ms
ADB996
@Renaultman mooi dat je het probleem heb kunnen vinden 😉

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de David Brown 1690 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
18
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
6