Illustratie van:

Hitachi Onbekend - ventielenblok drukdoorvoer

hallo,

wij hebben pas een oud minigravertje van 3 ton gekocht en willen hier nu graag een extra functie op de giek maken. er moet dus een extra hydrauliekventiel op. nu heb ik verschillende mensen horen zeggen dat je een ventiel met een drukdoorvoer moet hebben. heeft zo'n ventiel dit ook al?

hydraulicworld.nl/products/2064/…

wat is anders die ongebruikte plug aan de zijkant van het blok?

groet koen

Deel dit topic

Reacties

marco steyr
Nee, deze heeft een gesloten middenstand, jij zoekt er 1 met open middenstand ofwel een open center ventiel.
Klappertje10
@marco steyr' wat houd dat 'rondpomp' in dan wat er bij staat?
Valtra-Fordpower
@marco steyr Is de goede hoor...
hydraulicworld.nl/Cms/CmsData/…

Rondpomp wil zeggen in middenstand loopt de olie vrij door naar de T poort, daar mag maximaal 50bar druk opstaan. Dus deze op het einde van je huidige sectie zetten en gaaaan. 😛
Valtra-Fordpower
Deze is geschikt om druk door te voeren.

Deze moet je dus gebruiken als je bestaande stuurschuifsectie geen retour druk mag hebben! Dan plaats je deze tussen pomp en stuurschuif sectie.
hydraulicworld.nl/products/1847/…
Klappertje10
@Valtra-Fordpower oke, bedankt, maarwaar is die loze plug dan voor? Ik hoor iedereen praten over poort c (drukdoorvoer), en dat de twee in serie gezette blokjes dan gelijk bediend zouden kunnen worden en dat dat dan ook beter zou zijn voor het binnenwerk ofzo.

Edit, ik was weer te snel
Valtra-Fordpower
@Klappertje10 Inderdaad, die laatste heeft een poort C. 😉
Klappertje10
@Valtra-Fordpower
nog een vraagje,
weet jij toevallig of de c-poort altijd olie blijft geven, ook als je het ventiel bediend? ik wil namelijk twee ventielenblokken in serie zetten, maar wel tegelijk bedienen.

gr koen
Valtra-Fordpower
@Klappertje10

Bij volledige bediening, dus maximale uitslag, is de poort C compleet geblokkeerd.

Deze extra functie moet je gaan gebruiken iets te bedienen, waarbij geen andere functies noodzakelijk zijn, je functie die je wil gaan bedienen dan op het andere ventielenblok zetten en daar bedienen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Hitachi ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
10