Verzekering hobbytractor buitenland

Goedemorgen,

We willen mijn Fordson Dexta gebruiken om met de carnavalswagen te rijden in Belgie. Dit gaat over 2 optochten (2 dagen) in twee weken. De trekker is nu verzekerd als hobbytractor. Kan iemand mij vertellen of ik er dan ook gewoon in Belgie mee mag rijden of moet ik hier een speciale verzekering en/of GV-kentekenplaten voor aanvragen?

Groeten,

Deel dit topic

Reacties

ADB996
Als je de grens over gaat, moet je een GV-kentekenplaat hebben. volgens mij is alleen WA verzekerd genoeg, je zult even de polis na moeten lezen of hij in het buitenland verzekerd is.
giant-kevin-jd
@ADB996 hij moet voor derde verzekerd zijn zegt onze verzekering.
Je moet een Gv-Kentekenplaat hebben, en even doorgeven dat je een cv wagen trekt.
stannetje96
Bel nou gewoon je verzekeringsmaatschappij.. dat zijn de enige die het je precies kunnen vertellen
DextaHB
@stannetje96
sorry voor de ongelooflijk idoite achterlijke vraag man......... het is toch niet voor niets een forum?!
stannetje96
@DextaHB sorry voor de ongelooflijke idoite achterlijke opmerking man.... maar hoe moeten wij in vredesnaam weten waar jij aan moet voldoen als je verzekerd wil zijn. Is per verzekering zowat altijd anders, dus de enigste diebhet je goed kan vertellen is de verzekeraar zelf.

En als je al een iets van nuttig antwoord wil, vermeld dan in ieder geval waar je verzekerd bent.
FiatPeter
@stannetje96
Ik denk dat de verkeerswet bij ELKE verzekeraar wel hetzelfde zal zijn dus waarom zou @DextaHB het niet es mogen vragen om zo niet een half uur aan een telefoon te moeten hangen...
stannetje96
@FiatPeter hij mag het best vragen maar de verzekeraar zal als enige een 100% betrouwbaar antwoord geven
lukasbelarus
Staat het niet in de voorwaarde dat je nooit verzekerd bent bij een praalwagen optocht?
DextaHB
@lukasbelarus Het gaat in dit geval speficiek over de tractor, hoe die verzekerd behoort te zijn wanneer hij in het buitenland komt. Tijdens de optocht valt hij onder de verzekering van de carnavalswagen. Hij moet echter ook wel verzekerd zijn tijdens het vervoer van en naar de optocht.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
1