Illustratie van:

Mc-Cormick D 430 - Toerental heel laag voordat motor afslaat

Ik heb pas een D430 gekocht en was al in het bezit van een D439. Nu merk ik dat de 430 veel lager in toeren kan dan de 439. Als ik het handgas van de 430 omlaag draai dan blijft de motor maar lopen en stopt pas als je bijna elke cylinder slag hoort. Als ik dit bij de 439 doe dan slaat hij vrij snel af. Waar ligt dit aan? Is dit juist een goed teken of een slecht teken?

Deel dit topic

Reacties

Arrie94
Houdt ie goed vast, maar de smering zal dan minimaal zijn DENK ik.
maikwolsink
Doet de 432 van mijn opa ook af en toe, soms heb je het handgas onderin staan maar door pruttelen.
ik doe hem dan meestal in de hoogste versnelling en laat de koppeling komen.
dit heeft i vooral naar zwaar trekwerk
McCormick Power
Heeft dit misschien met de compressie te maken?
valmet 605
Verstuivers zullen de schuld wel hebben. Weet alleen nog niet waarom....
IH214d


Kan zijn dat de stang naar de brandstof pomp iets korter gedraaid moet worden zodat de hevel verder dicht staat bij handgas onderin.
IH214d


Kan zijn dat de stang naar de brandstof pomp iets korter gedraaid moet worden zodat de hevel verder dicht staat bij handgas onderin.
Wimsumar
Beste MCCormickPower:
Quote @McCormick Power:
compressie

Ik vind het een goed teken dat een motor op zo'n laag toerental als jij omschrijft nog " aan de praat" blijft.
Ik beredeneer dat alle cylinders dan nog steeds optimale compressie en brandstofinspuiting heeft om draaiende te blijven. (Dan zit er geen misse slag tussen).
Oldtimer-fan
Is juist goed als hij op zo'n laag toerental nog blijft lopen. Dat staat alles netjes strak afgesteld en is de motor in goede conditie.
IH214d
Is zeker goed dat ie zo kan lopen, maar voor de smering is het niet zo denderend, daarom zorgen dat de hevel op de brandstofpomp ver genoeg dicht kan bij stop zetten.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 430 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
6