Werkplaats hoe en wat

Dag,

over paar weken ga ik naar een andere werkplaats met mijn machines en gereedschappen. nu is mijn vraag hebben jullie nog tips hoe ik me werkplaats kan inrichten.
komt een palletstelling in en een ijzer kast met slot voor elektrisch en benzine gereedschap. dus wat kan ik nog meer doen en of hebben jullie fotos?

groeten

Deel dit topic

Reacties

claasaxionman
Sorteer alles netjes en houw het netjes
metaalman
Gereedschap terug leggen !! 😉
jehan
Maak een lucht leiding van voren naar achteren .maak elke 5 meter een aftap punt..hang een stroom kabel aan een staalkabel van voren naar achteren .die stroom kabel klem je in katrolletjes en doe die dan aan de staalkabel ..zo heb je overal stroom van boven veel minder kabel op de grond .heb je een gereedschapskar zo nee koop er een zorg dat er veel licht is iets vervelender dan met weinig licht werken ..
JohnDeere5720
Quote @jehan:
en zorg dat er veel licht is iets vervelender dan met weinig licht werken ..

+100! 😉

En zorg ervoor dat je in de winter het er warm kan krijgen, daglicht is ook erg fijn (deuren, en ramen?)
En stellingen netjes georganiseerd. 😄

Edit: zorg voor AlfaPlast, dan kan je de vloer heel makkelijk schoon houden! 😃
Tom VB
@jehan
Dat zijn de tips. Je kunt t maar een keer goed doen. Later komt t er meestal niet meer van.
deutzisthebest
Als je de mogelijkheid hebt, leg vloerverwarming aan. Dit sleutelt in de winter veel fijner als je een keer onder een machine moet wezen. En het houdt de werkplaats warm
marcford
Zorg dat je het er warm krijgt in de winter (isoleren met houtkachel) en verrijdbare gereedschapskist is ideaal
Huuuuub
@deutzisthebest Vloerverwarming is inderdaad heel fijn. hebben we op het werk ook, we hebben de gasheater nooit meer aan. dus weinig herrie aan je kop.

Een vloercoating is ook mooi, maar sommige coatings worden glad als er water op komt. dus even opletten welke dat je koopt.

Verder zorgen voor VEEL licht, en genoeg stroom en luchtpunten.

En niet te vergeten een grote koelkast voor het bier 😃
deutzisthebest
Ook niet onhandig, genoeg ruimte voor voorraad en ruimte om je grote gereedschap op te ruimen. En bouw hem groot. Ik vind persoonlijk niks irritanter dan dat je geen ruimte om je machine heen hebt. Ook een stevige(!) werkbank op hoogte is ideaal.
aap-aap
Bouw er ook een zolder in voor extra op berg ruimte
laak
H balk met een takel echt ideaal voor van alles en nog wat.

Krachtstroom bij iedere machine zo dat je niet hoeft om te steken.

En natuurlijk alles een vasten eigenplaats geven!!
ADB996
Zorg er voor dat de verspanningsmachines(draaibank, freesbank of zaagmachines) apart staat van tractoren en slijptol en andere stofmakers.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
16