Startmotor draait moeilijk rond

Goedendag mijn mccormick 423 daar van gaat mijn startmotor heel moeilijk rond accu kan het niet zijn die is vorig jaar vervangen ik wou hem straks starten alleen een klik ik dacht even de accu opladen dat werkte wel maar als nog ging de startmotor moeilijk rond maar sloeg wel aan emaal warm en ff uitgezet wil hem starten heel moeilijk moest 2 tot 4 keer aan de hendel trekken omdat de startmotor steeds vastsloeg tot den duur hoorde je alleen de relais nog klikken en moest je er met een hamer op slaan anders ging hij niet meer rond mijn vraag is daarbij wat is goedkoper laten reviseren of een nieuwe erop zetten? of kan het iets anders zijn? waardoor hij zo moeilijk rond gaat?

MVGR
Daniël

Deel dit topic

Reacties

DeutzD40L
Haal de startmotor eens uitelkaar, en maak hem maar eens schoon van binnen. helpte bij onze deutz ook de startmotor gaat velenmalen sneller rond!
mbvaltra
Een nieuwe startmotor zal rond de 200 euro kosten, dus ik zou er mooi een nieuwe op doen
Boemrang
Ruilstartmotor zit je toch snel rond de €250,--
old man jose
Waarom ga je er met hamer op staan beuken wordt de startmotor zeker niet beter van zorg eerst dat je voldoende stroom hebt( meten is weten) en dan ga je verder zoeken. Wanneer je 's morgens niet uit bed kan wil je toch ook niet met een hamer gewekt worden, want das altijd blauwe plekken en janken.
newholland6640
Als je alleen het relais nog hoort klikken betekent gewoon dat de accu leeg is, probeer inderdaad gewoon eerst de startmotor even los te halen.
daniel 423
Ik zal m eens loshalen en dan hopelijk dat het helpt
@daniel 423
Hoe vaak gebruik je de trekker ? Weet je zeker dat de accu goed is ? Hoe is de massa ? Heeft de trekker soms langere tijd stil gestaan ?
RemcoJ
Had precies zelfde probleem, andere accu erop klaar. Accu was gewoon helemaal op.
ErDee
Je kunt kiezen, bosch reviseren of goedkope nieuwe halen, maar goedkoop is duurkoop. Als je de originele bosch reviseerd heb je weer 30 jaar rust.

Haal hem eerst maar eens uit elkaar dat kan al een heke wereld van verschil maken als je hem schoon maakt.
newholland6640
@RemcoJ

Wij hadden ook die problemen. Het lag toen echter aan een startmotor die teveel amperes trok
RemcoJ
@newholland6640 Oke, ja het kan van alles zijn
gerhardleusink
Brugstuk in het startrelais niet ''opgebrand''? Die zit onder het bakkelieten kapje waaraan je de + en het startsignaal op aansluit
hier zijn revisiesetjes voor te krijgen die de hele wereld ook niet kosten. Wel het relais van de startmotor halen en dan moet je de twee draadjes die het kapje ingaan lossolderen. dan kun je bij het brugstuk komen. Dit is een goede oorzaak omdat je zegt dattie het eerst wel nog deed met een hamer erop slaan. Dan maaktie nog net ff contact(magnetisch veld trekt het dan nog weer net ff). Is een avond werk maar zeker goedkoper(als je het goed doet) dan €250 😉
albert-fendt
Als niks helpt, kan het wezen dat de motor van binnen half vastgeroest zit, heb ik een keer gehad, was een trekker die water op de zuigers heeft gehad en in zijn winterslaap is gaan vastroesten
Schluterfan
Had ik ook met mijn kleine Schlüter, de bussen in de starter zullen te ver ingesleten zijn. Die dingen kosten iet van een 2euro per stuk, dus als het dat is ben je er goedkoop vanaf en een avondje Starter uiteen halen en samenbouwen.
IH214d
Massakabel aan het blok ook ff contoleren op roest onder de aansluiting
daniel 423
@case956powerrzzzzz de trekker wordt 2a3 keer per week gebruikt de accu is er vorig jaar nieuw in gekomen dus daar zal het niet aan liggen hij heeft verder nooit langer dan 1 week stilgestaan
daniel 423
@RemcoJ ik had vorig jaar een nieuwe accu erop gezet omdat hij vorig jaar na 8jaar helemaal op was ik ga er vanuit dat de accu niet kapot is dat zou wel slecht zijn als de accu na 1 jaar al kapot is
jd user
De accu's van tegenwoordig zijn ook niet meer zoals vroeger.Er zijn accu's die het maar een half jaar volhouden.Ik heb nu eentje die het na een jaar begeven heeft.Ook van een bekend best merk.

De oorzaak kan heel verschillend zijn.Soms is ie gevallen door toedoen van de verzend koerier.Maar dat kun je aan de buitenkant niets van zien.
Alkyburnerfreak
Meten is weten, en een accu kan binnen 1 jaar kapot zijn
fendt trekkertje
Idd kijk eerst maar eens bij de accu, omdat jezelf al zegt dat het opladen een stuk hielp.
jd user
En je dynamo zal waarschijnlijk ook net niet genoeg laden om de accu weer vol te krijgen.ZAl wel een gelijkstroomdynamo op zitten.Alle beetjes maken je accu ook zwak,waardoor je niet meer met 90 % kunt starten.En vooral met dit weertype geen power.
Alkyburnerfreak
Zit er een accu in die er in hoort?of is er een grotere ingegaan?, dat is ook niet goed, dan zijn ze ook zo weg
Pascal
Heb ik laatst ook gehad. Je accu zal het niet aan liggen. Controleer eerst je + en - kabel op roestvorming, zonodig een stukje inkorten dat je weer mooi draad hebt. Startmotor gewoon even wegbrengen. Hij trok bij mij 3x zoveel ampères als normaal. Nieuwe borstels erin en een nieuw startrelais en hij start weer als nieuw.
CVT6230
Vaak bij oudere starters zijn gewoon de lagerbusjes te ver versleten. Dan hangt zo'n anker niet meer in het midden, of erger hij gaat aanlopen in het huis. Laatst nog een gehad, ze trekken dan veel meer stroom.
Rdeweerd
Standaard inter probleem snel starter op zetten
daniel 423
@fendt trekkertje ik laat hem morgen doormeten maar de startmotor zelf sloeg vast en dan krijg je hem niet meer rond
daniel 423
@Alkyburnerfreak naar mijn weten is er altijd de zelfde accu in gekomen 95 ampère
daniel 423
Ik heb de startmotor schoongemaakt en het werkt weer allemaal goed

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
28
DEELNEMERS
19
WEERGAVES
45