Eigendoms gasfles

Ik had een vraag met betrekking tot eigendoms gesflessen.
Waar kun je zo een fles krijgen aangezien niet alle bedrijven die las artikelen verkopen deze flessen verkopen/,mogen verkopen.
En hoe gaat het dan met vullen van deze flessen ik hoorde iets van een ruilsysteem maar hoe sluit ik me hierbij aan.
En hoe weet ik waar ik kan gaan laten vullen.

Deel dit topic

Reacties

lindehydrocart30
Naar een bedrijf heen gaan die daarmee doen. dan betaal je een bepaald bedrag per jaar voor de fles, en per vulling betaal je. het kan gewoon met een ruilsysteem, dat je de lege er neer zet, en een volle weer mee neemt. maar dat is net hoe je het afspreekt.

hinnengas.nl/ wij doen met deze mensen.
tjerk-koetje
Gewoon naar een bouwmaterialen bedrijf gaan en een fles kopen met gas. als die leeg is ga je er weer heen en krijg je gewoon een andere fles met gas.

zelfde als een kratje bier halen, je betaalt statiegeld en het bier en neemt het mee naar huis, is ie op lever je het kratje in en krijg je dat bonnetje, pak je nieuw krat en dan betaal je alleen het bier maar.

anders valt het niet uit te leggen denk ik 😃
jehan
We gaan naar de leveranciers en ruilen gewoon de lege fles 0m voor een volle ..heb je eigen fles en laat je die vullen dan moet ie geregeld gekeurd worden
newholland6640
Volgens mij kun je gewoon en fles meer kopen. Alleen huren.
anderhalvemens
Wij hebben eigen flessen die we laten vullen.
Wel moeten onze eigen flessen 1 keer in de 10 jaar gekeurd worden.
Zo betaal je geen huur voor de fles.
Hier in de buurt betalen ze 25 cent per dag huur.
Als je niet veel flessen per jaar nodig hebt is een eigen fles goed koper.
assink
Hwts ruilsysteem is gewoon een statiegeld systeem. Betaal je eenmalig statiegeld. Dit is zo'n 200 euro voor een 10L fles argon, en deze kun je dan gewoon ruilen, en dan betaal je alleen de vulling a 40 euro oid. Mocht je kort bij de duitse grens wonen, dan is het aantrekkelijk om bij de oosterburen te kijken. Lasgassen zijn zo 30 a 40 procent goedkoper daar.
Valtra-Fordpower
Inderdaad, HWTS is een landelijk iets en is gewoon 1x lokaal in de buurt van HWTS een fles kopen (20L is het meest interessant tov kostprijs per litergas.) en dan zit je gelijk in het ruil systeem. Bij lege fles wissel je hm daar weer om voor een ander en je betaald dán alleen de vulling. Keuring en onderhoud heb je als gebruiker dan niets mee te maken. 😄
yoohan
Ik gebruik ook hwts systeem. Dan zit je nooit met het keuren van flessen en dergelijke. Gewoon statiegeld systeem. Volgens mij was ik jaren geleden iets van 125 euro kwijt voor een 10l fles en iets van 4 tientjes voor de vulling.
Husqvarna
Supergas.nl hwts
Ik haal ze bij Kuiper Koekange, maar zijn overal ruilpunten.
Gewoon omruilen en vulling betalen, en als ie te klein word ruil je em in op een grotere.
ares697
Een lokaal bedrijf waar ze lassen (autobedrijf, mechanisatiebedrijf etc) weet vast wel waar je flessen kunt halen.

Wij een ruilfles bij de aankoop van ons lasapparaat in gekregen, ze komen zelfs langs om hem te wisselen als ze toch in de buurt zijn.
Straw
Ik zit ook bij supergas werkt super veel ruilpunten vaak op voorraad
monteurtje
Een officiele gasfles blijft ALTIJD eigendom van het gasbedrijf, Je kan bij een lokaal erkend gasdistributie bedrijf een contract aan gaan met gasbedrijf waar je dan altijd terecht kunt om je lege flessen om te ruilen.
Wat evt voorwaarden zijn voor een contract zul je zelf na moeten vragen
strandbunny1
@assink
Ik woon in limburg ongeveer 10 minuutjes van DL af wat zijn de kosten daar ongeveer voor een 10 liter fles en voor vulling argon?
strandbunny1
Dus als ik een keer men las apparaat weg doe dan kan ik mijn fles ook verkopen? Of als ik deze terug breng krijg ik mijn "statiegeld" terug?
klaasmulder
Bij de firma praxair uit Enschede kun je nog een fles kopen. Alleen een 10 liter. De rest is huren. Praxair heeft depots door het hele land. Je koopt bij hun het gebruikers recht. Je betaalt dus geen huur. Maar de fles blijft van hun. En je kunt hem elke x omruilen. Ook geen gedoe met keuring e.d.
assink
@strandbunny1
Het HWTS systeem werkt net als met een gewone gasfles. Het praxair systeem is hetzelde. Je zult ff moeten zoeken waar je bij jou in de buurt een statiegeld systeem hebt.
Je zult ff moeten kijken of je een hornbach in de buurt hebt over de grens, je kunt de prijs wel op de site vinden.
Voor een duitse gasfles ben je alleen een andere wartel nodig voor op je reduceer ventiel.
hornbach.de/shop/Argon-4-6-10-L-Fuellung/…

Anders kan je ook kijken of je een vestiging van grenzland markt in de buurt hebt: grenzland-markt.de/
Husqvarna
@assink
Ik heb die HWTS maar 20 liter 85/15 betaalde ik gister precies zoveel als bij de Hornbach, denk wel dat er veel verschil in zit bij de supergas dealers.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
17
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
122