Kubota B6000 - linksdraaiende aftakas.

Hallo allen.

Ik ben op zoek naar een mini tractor. Ik om vaak de b6000 tegen maar deze is mij ooit afgeraden wegens de linksdraaiende aftakas.

toch zie ik deze best veel te koop aangeboden en zijn de prijzen niet beduidend lager dan bij een b7000.

mijn vragen zijn dus.

heb ik voldoende vermogen om
- ploegen,
- maaien (zwad)

is de linksdraaiende as een probleem ?

dank bij voorbaat.

Mvgrt
jorisvg

Reacties

Als je het formaat van je werktuigen op je vermogen aanpast, heb je altijd genoeg. Aftakas is met ploegen niet een probleem, met maaien wel. Je zal er een omkeerkast tussen moeten zetten of een maaier kopen die linksdraaiend ontworpen is.
Wimsumar
Beste JorisvG.: Laat je voor je wensenpakket informeren/kijk je ogen uit bij de reguliere vakhandel:

Bijvoorbeeld:

mini-trekker.nl/minitrekkers/ (Swifterbant).

noordmachines.nl/tractoren/ (Marum Groningen)
robbin lamers
Wij hebben thuis een b7001, geweldig trekkertje maar de links draaiende aftakas is niet handig, jij wil een maaier zijn linksom verkrijgbaar. Maar als je ook nog wilt gaan schudden kan dat goed met een trommelschudder maar die zijn rechtsdraaiend. en de aftakasstomp heft meer sleuven zodat een normalen aftakas er iet op past.
jean-marc
Ik heb een B6000 en heb gewoon alles at links draait erop zitten en heb dus ook geen probleem ook heb ik zelf een maaidek gemaakt en dat werkt voor wat ik het nodig heb meer dan voldoende dus ik zou niet weten waarom je een rechtsdraaiende zou moeten hebben en ik heb ook de handgas vervangen door een voetgas en das een pak beter dan handgas
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kubota B6000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!