Ronde balenpers

Hallo

Heeft iemand ervaring met een rondebalenpers met touwbindsysteem?
Graag de voor en nadelen er van.

Gr, Arjan

Deel dit topic

Reacties

3130ls
Alleen in het ruige gras haha.wat wil je weten. ?touwbinding knoopt niet hij legt hem met 2 armen ertussen. En met het kastje kan je de hoeveelheid instellen.tenminste bij een John Deere pers.
Kamps
Touw wordt om de baal gerold, makkelijker volledig van de baal te halen dan een net als je het mij vraagt.
Gerron
Gaat dat ook goed met sisal touw? En bestaat er daar ook een net van?
Hurli356
@Kamps bij net buiten is het even mes er langs en klaar. Touw moet je meer kracht gebruiken
Fiat110-90 DT
@Hurli356 Daar ben ik het niet mee eens. Touw heb je vlugger verwijderd dan net naar mijn mening.
stevenb
Als je het voor jezelf doet, direct een met net nemen, wij hebben laatst een vracht gras en strobalen gehaald met net, iets minder als dat is er niet, een baal met touw moeten wij 18 keer omheen lopen, met gras al helemaal een drama, diegene die ooit touw om een ronde baal heeft verzonnen hadden ze van mij wel op mogen hangen, aan hetzelfde touw 😉 maar dat is mijn mening ????
Hurli356
@Fiat110-90 DT hoe doe jij het net eraf dan? Ik in de voorlader geprikt, op de goede plek er onderlangs mes er door. Pak je het net er in 1x af, daarna pas neerzetten. Bovendien minder last van inregenen
Fiat110-90 DT
@Hurli356 @stevenb Ik heb in bij een boer in Luxemburg stage gelopen met een pers met touw. Ik kon de balen gewoon op de ronde kant leggen ( in een hooiruif), mes een keer er langst en je trok zo alle touwen er onder uit. Als ik thuis het net moet verwijderen (gewikkelde en ongewikkelde balen) dan mag de baal niet op het net liggen en dan moet ik goed snijden om hem goed door te krijgen. Laat staan als de baal inzakt....
johndeere6506
Ronde balen met touw is één groot gesmeer en gedoe. Als de baal bij het opladen al iets over de grond schuift of schuurt dan zit er al zand en troep in het hooi. Met net heb je dit veel minder. Net is in mijn ogen ook veel sterker als je de baal vaak moet verzetten.ook met transport waait er minder stro/hooi rommel weg.
tjerk-koetje
Quote @Kamps:
makkelijker volledig van de baal te halen dan een net als je het mij vraagt.

zover ik ervaring daar mee heb is dat het een dikke rotzooi is 😉

net draai je er zo af als je handigheid hebt, leer je wel met 3 balen per dag te voeren. touw blijf je rondjes lopen en als je de primeur hebt zit het uiteindelijk in de knoop. ik vind het niks
deJong
Eeen baal met touwen gewoon op de platte kant leggen dan de touwen van onder naar boven snijden en de bovenste als laatst geen probleem... doe ik ook met vierkante balen, op de zij zetten en dan van onder naar boven snijden en het bovenste touwtje als laatste (nadat je de ondersten eraf hebt gehaald natuurlijk)nooit geen gedonder.
deJong
@johndeere6506 hoe krijgen jullie dan zand in het gras??? ff tegen de silowand zetten op het schone beton ;p
johndeere6506
@deJong komen de ronde balen bij jullie dan zo uit de pers naar het beton toevliegen? 😉
deJong
@johndeere6506 met een groot kanon haha
johndeere6506
@deJong dan hou ik geen werk meer over haha
deJong
@johndeere6506 balen laden is mijn favoriete klusje ik kan dat hele dagen wel doen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
16
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
2