Hefinrichting jd 6320

Ik heb een John deere 6320 waarvan de hefinrichting niet meer werkt. Stroom komt wel in de schakelaar maar hij heft helemaal niets. .. iemand een idee? Ik heb ook alle zekeringen nagekeken. ..

Deel dit topic

Reacties

kleineW
Oliepeil ook nagekeken?
ErDee
Alle knopjes al eens ingedrukt hij doet niks?
hans30
Alles geprobeerd en oliepeil is ook goed.er zit op de achterbrug ook een stekker, is dat voor een motortje of zo?
hans30
Mijn monteur denkt dat de schakelaar in de cabine kapot is. Maar met doormeten reageert de meter overal op als ik op knopjes druk. Dus ik geloof dat niet. Ding kost 1200 euro dus ik zoek liever even verder
jd4050
@hans30

stappenmotor, die bedient het ventiel. Heb je deze ook al gecontroleerd?
hans30
Nee hoe kan ik die controleren?
old man jose
Waarom zou je ook een monteur geloven, die heeft misschien wel tig jaar ervaring met dit merk en elektronica kun je meten dat wel, maar weet je ook hoe je moet meten.
Verkeerd meten kan zo maar een berg geld kosten. Sluitingen door meten is niet de eerste keer dat de rekening iet hoger uitvalt dan gedacht, elektronica is iets anders als een elektrisch schema.
hans30
Omdat hij geen John deere monteur is. En omdat anders buiten bediening ook nog zou moeten werken.
old man jose
@hans30

Dat is dus het zelfde dan wanneer ik kom meten.
hans30
Ik snap jou reactie wel. Maar ik heb niet zoveel vertrouwen in mijn Duitse werkplaats. .. en mijn eigen monteur heeft al eens een lager vervangen in dat ding op de achterbrug. Is dat die stappenmotor?
deeremeneer
Heel simpel bij het begin beginnen. Zitten er foutcodes in? De enige goede tip in deze is ga naar een echte JD dealer en laat hem uitlezen. Een niet werkende hef bij zo een kan zoveel oorzaken hebben. En wat @old man jose ook al aangeeft kijk uit met wat je doet ga niet zelf van alles lopen los maken om te meten en zet al helemaal geen stroom ergens op om iets te proberen.
radium45
Ik heb de ervaring bij de Maxxums dat wanneer 1 van de drukschakelaars achter op het spatbord kuren heeft, de hef ook niet meer te bedienen is. En dat komt nog wel eens vaak voor met spul wat buiten in het vocht zit. Nu een reparatie van niks maar voor je erachter bent waar het euvel zit.
hans30
Ok. Bedankt voor de tips. Ik draai ook niet zomaar wat open.ik ben benieuwd wat de computer bij de dealer zegt dan. Ik wist niet dat zij zulke dingen uit kunnen lezen
deeremeneer
@hans30 niet? Waar anders?
hans30
Omdat ik dacht dat dat alleen bij nieuwe trekkers kon
jd4050
@hans30

Bij de 6?00 serie kon het al, misschien nog wel eerder maar dat weet ik niet.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
16
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
2