Illustratie van:

John Deere 1020 - aftakas blijft beetje doordraaien

De aftakas blijft beetje doordraaien als hij uit werk staat
als de boel op temperatuur is wordt het minder maar hetis erg lastig vooral als we de schudder er bv aan hebben.
Als je hem dan tegenhoud stopt ie wel.
Kun je dit ergens eenvoudig verstellen, zonder dat de trekker gesplitst moet worden?
Is er een met die hendel tusen de versnellingspoken.

Alvast bedankt

Deel dit topic

Reacties

JD3010
Je rem zal waarschijnlijk kapot zijn. De druk zou ook veel te laag kunnen zijn, maar dan zal je pto ook niet veel meer doen.
koenclaas
Heeft mijn ford ook ff de stomp vastpakken en hij staat stil. Wel irritant ook alleen als die koud is.
Patrick 2020
Hydraulische aftakas(-koppeling) dus. Heeft mijn 2020 ook, maar alleen als hij koud is. Dan is de olie dikker/stroperiger en 'plakken' de koppelingsplaten waarschijnlijk aan elkaar. Althans, dat vermoeden wij. Met achterbrug revisie alles los gehad en nagekeken. Alles nagemeten en viel binnen de marge. De remband, de koppelingsplaten, etc. waren dus allemaal goed. Toen hebben we alle afdichtingen vervangen, maar dat mocht niet baten. Zo'n aftakas rembandje was me te duur, dus niet vervangen. Dat vond ik het geld niet waard.
jd user
Dus je trekker zal doormidden moeten.Is op zich wel te doen.
gaituuth
Heeft mijn 1130 ook last van. Heb geen zin om de remband te vervangen. Als de aftakas belast wordt stopt ie als deze niet is ingeschakeld.
roni
Let wel op bij de 1020 de remband word zover ik weet aangedrukt door een pennetje die onder druk gehouden word door olie zet je de aftakas aan verliest die zn druk en is de remband weer slap. maar als deze geknapt is kan de pen er uit en kan hij alle olie er uit gooien wat je nog kan doen is de druk boven op bij de schakelpoten meten deze moet ongeveer 7a8 bar zijn mocht dit het geval zijn mooi zo laten
guldner g30s
@roni wat voor schroefdraad is deze koppeling om de druk te meten?
bij mijn john deere slipt te aftakas.
ik zou graag eens de druk van de pomp in de versnellingsbak willen meten of deze nog goed is.
of schakelf de aftakas in met de druk van de pomp voorin de neus?

mvg

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 1020 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!