Fietser overleden - onder gierton

Een fietser is zaterdagochtend overleden bij een zeer ernstige botsing met een gierwagen op de Dijkerheideweg in Horst a/d Maas.

Het ongeluk gebeurde rond 07:00 uur, dat meldt de politie.

Veel sterkte voor de nabestaande.

Deel dit topic

Reacties

tractor110-90
Veel sterkte voor vrienden en familie
CaseMX

Sterkte aan familie en vrienden
@aap-aap doe even normaal
jehan
Sterkte vor de nabestaanden ..las de discussie bij dit bericht ..wordt je niet vrolijk van wat daar geschreven is..
mf 6150
Sterkte aan de nabestaanden!
mf 6150
@jehan
Ik las het ook, slaat nergens op. Hebben ze het over ervaringsdeskundigen en dat ze te breed zijn.... etc.
jehan
@mf 6150 of het ergens op slaat laat ik maar in het midden ..as de mensen erzo over praten is al erg genoeg .heb het al vaker gezegd wij als trekker bestuurders zijn groter als de meeste weggebruikers..dus laten we daar rekening mee houden en ons rijgedrag daar naar aanpassen.
mf 6150
@jehan
Dat klopt maar mensen oordelen veel te snel, ze willen allemaal wat te zeggen hebben 😉
jehan
@mf 6150 of ze te snel oordelen maakt me niet uit ..na het lezen van zulke reacties kun je wel na gaan hoe verkeersgebruikers die niets met de landbouw van doen hebben over het landbouw verkeer denken ..en daar zullen wij rekening mee moeten houden ..
bietje
Hoorde het op het nieuws..

Sterkte aan de nabestaanden!
-NEW-HOLLAND-
De beste stuurlui staan aan wal las ik alweer... zeer triest om onder zo een rouwbericht ruzie te gaan maken over wat wel mag en niet. sterkte gewenst
Sterkte aan de nabestaanden.
En mooi gesproken @jehan
Ik vindt persoonlijk ook dat we rekening moeten houden met dit soort reacties en ons rijgedrag aan moeten passen.
Boemrang
Wees een heer in het verkeer wordt wel eens gezegd...
Het is al erg genoeg dat dit trieste ongeval heeft plaats gevonden...
Sterkte aan de nabestaande...
tractortje
@selten jij had boeken moeten schrijven mooi verwoord 😄 sterkte aan chauffeur en familie van het slachtoffer. Niet best dit. Ik vind dit erg dat er dag van vandaag nog altijd zo dingen worden gezegd: tractoren horen niet op de baan (het is de 21ste eeuw )
selten
@tractortje
Muah, provoceren vind ik leuker, discussies uitlokken. Maar ik wou hier proberen de discussie te sluiten. Ik hoop nog steeds op reacties van bijv de Ruud personage....
IHC44powers
Al die mensen die de chaufeur beledigen hebben zelf nog nooit op een trekker gereden, er 1 keer met de auto achter gezeten en dan moeten ze afgeschaft worden. allemaal vooroordelen... maar het ergste is dat niemand het over de nabestaanden heeft.
Puma cvx power
Laat die gasten die zo negatief reageren is een maandje zelf met de kruiwagen stront rijden kijken hoe ze dan over trekkers denken. Wij zijn uiteindelijk toch bezig om de mensen eten te geven.
Boemrang
Quote @Puma cvx power:
Laat die gasten die zo negatief reageren is een maandje zelf met de kruiwagen stront rijden

Dit is natuurlijk weer de grootse onzin die verzonnen kan worden.....
Heb ik al eerder aan gegeven, wees een heer in het verkeer....
Dan kun je veel ongelukken verkomen....
radium45
Wij zijn uiteindelijk maar met 1 ding bezig en dat is geld verdienen. Tenminste daar doe ik het voor. Een noodzakelijk kwaad
JD6930
Quote @selten:


Dergelijke combinatie kost ergens rond de €400 000 euro. Welke gek zou er dan een jongen die niet bekwaam is op laten rijden? Over het te hard rijden, in Nederland zijn er plannen de maximum snelheid van 25km/h naar 40km/h te gaan zetten. Boetes worden vaak gegeven vanaf 43km/h. Als u op een smalle weg rijdt, tractor rijdt 25, 3m breed. U kunt geenzins voorbij. Of tractor rijdt 40. Welke zou u verkiezen?
Dat er bedrijven zijn die veel te hard rijden klopt ook. Daarbij kan ik ook nog even beamen dat er altijd een risico bestaat wanneer men met welk voertuig dan ook de berm betreed. Bermen kunnen door het hele jaar door glad zijn. Zelfs tractoren die dan de berm betreden kunnen de sloten inglijden. Of de berm is erg nat en de combinatie zakt de berm in. Bij een auto zal dit minder vlug een probleem geven. Mede doordat deze vlug uit de berm te halen zijn.

Hierbij rijd ik zelf met regelmaat op een tractor. Het gebeurd inderdaad dat in verband met onze breedte het voor ons moeilijk is plaats te maken op straat. Immers vaak rijden wij het het halve wiel al van de weg af. Uitwijken en de auto op volle snelheid laten passeren zal dan vaak moeilijker zijn. Nu wordt dit genoemd onder het kopje, "auto's van de weg afdrukken". Scherpe randen dienen afgeschermd te worden. Vaak wordt het probleem niet gemaakt door de bestuurder van de tractor, maar het verkeer rondom de combinaties welke niet bekend zijn met de formaten.

Hoe vaak het me al niet overkomen is dat er in een haakse bocht opeens een auto voorbij komt en je met je combinatie vol op de rem moet. En dan maar hoopt dat je er geen ongelukken gebeuren. Of dat mensen gewoon de combinatie overschatten, bij drukkere punten is het gewoon niet mogelijk om continu te blijven wachten. Bij rotondes ziet men ook wel vaker dat grotere combinaties (vrachtwagens en tractoren), eerder voorrang pakken, dit natuurlijk ter ergernis van de automobilisten die met haast naar huis oid toe willen.

Hierbij wil ik gewoon toevoegen, laat iedereen in hun waarde, 1 groep aanvallen klopt niet. Kijk eerst kritisch naar uw eigen rijgedrag, misschien dat u er dan achterkomt dat u ook niet zo heilig bent als u hier wilt laten geloven. Hierbij wil ik een klein beetje advies meegeven, rijdt u op smallere wegen, kijk dan goed naar stukken waar u elkaar goed kunt passeren, niet op het laatste moment pas de berm inschieten, zoek naar inritten van huizen. Veel prettiger om daar even te wachten, dat dat u in een smerige berm terecht komt. Blijf vooruit kijken, en houdt rekening met dat de combinaties gewoon groter zijn dan de personenauto's van 2m breed en 4m lang. Zelf meerdere malen meegemaakt dat er automobilisten zijn die een tractor zien en meteen gaan inhalen, ook al staat de richting aan... Een laatste controle en dan vol in de rem kunnen met een combinatie van 20 ton. Dan hoop je ook dat je hem nog stilkrijgt, probeer zelf dus ook wat alerter te zijn.

P.S. Hierbij zeg ik dus niet dat alle tractor bestuurders heilig zijn, ik geef alleen aan dat u objectief naar eigen handelen moet kijken, en niet alles alleen afschuiven op de ander...

TOP reactie! En zo te zien zijn wij niet de enige die dat vinden. 14 ''likes'' tot nu toe om het zo maar te noemen.
RobDeutz104
Heel mooi verwoord!
JD6930
Gecondoleerd/sterkte voor de nabestaanden!

Het aantal negatieve reacties valt me nog mee. Een dergelijk nieuwsbericht op Omroep Brabant en je krijgt de geitenwolle sokken mensjes bij bussen over je heen.

Hoe stom daar altijd gereageerd word op een dergelijk ongeval......

Valt me nog mee dat er maar 1 persoon is die zegt dat de trekkers niet op de weg horen maar op 't land(zonder even te bedenken hoe ze op dat land moeten komen), op OB zouden het er minstens 10 meer zijn die dat zeggen. En iedereen vind ze te breed en doet alsof ze wettelijk niet zo breed mogen zijn, wat wel mag. Ook zegt iedereen(onder de onwetende burgertjes) dan dat ze te hard rijden, maar als ze er achter rijden gaan ze te langzaam....

Ik ga meerdere keren per jaar met een welbekende vrachtwagen mee, en heb ook al aardig wat ondoordachte levensgevaarlijke toeren van automobilisten en fietsers gezien.

Zo afgelopen jaar nog op de terugweg van de opbouw van de ATH midden in een smalle wegafzetting tussen de wegwerkers dacht er een automobilist z'n dure bolide even voor het stoplicht op geen halve meter afstand van ''onze'' bumper af dwars er voor te zetten om nog tussen ons en de auto voor ons te kruipen. Tis dat ik het zag en ook de chauffeur net voor ie aanreed, anders had ie de volle laag gekregen, want als we niet wat naar voren hangend uit het raam keken hadden we hem niet gezien.

Zo ook een keer een automobilist die van de linker rijbaan nog even voor ons door naar rechts schoot om nog even snel de afslag te nemen... VOL op de rem tot gevolg, met gelukkig geen botsing aan de achterzijde tot gevolg, en zo zijn er nog veel van die situaties waarbij automobilisten, scooterrijders, fietsers, voetgangers etc. vergeten dat vrachtwagens/tractoren beide dode hoeken hebben en het dus niet slim is juist in die dode hoek te gaan staan/op een gevaarlijke manier langs/voor af scheuren.
jdeutz6190
Het is dikwijls dat andere weggebruikers denken dat een tractor traag aankomt maar ze staan rapper bij u dan ge denkt
JD5620
+ 1000 mooi verwoord @selten
JD5620
@Boemrang Dat geld voor alle weggebruikers!... hou gwn rekenig met elkaar.
Boemrang
Ik ken deze weg zeer goed, kom er regelmatig over heen...
Deze weg is wel geliefd bij het fiets verkeer, zowel door de week als in het wekend....
En inderdaad, hou rekening voor en met mekaar...
selten
@radium45
Voor mij is t gewoon hobby 😃
Wil niet zeggen dat de druk er dan af is...
JD5620
@Boemrang is het dan niet verstandig dat de gemeente een fietspad aanlegd... das was waarschijnlijk dit ongeluk niet gebeurd...
Boemrang
Quote @JD5620:
is het dan niet verstandig dat de gemeente een fietspad aanlegd.

Dat zou je aan de gemeente moeten vragen....
De ruimte zal er wel voor zijn, maar gezien de ongevallen op deze weg valt het zeker mee, zover ik mij kan herinneren is dit het eerste dodelijk ongeval op deze weg...
Denk dat er wel TF leden zijn die deze weg ook kunnen, hier zit/zat een onderdeel van de P.T.C. opleidingen, met namen koeien en schapen...

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
28
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
0