Opraapwagen vers gras

Beste tf'ers,

Voor op m'n werk zijn we opzoek naar een opraapwagen om vers gras mee te voeren. De oude deutz-fahr is te klein geworden en is een keer aan vernieuwing toe. Heeft iemand suggesties van wat mooie wagens zijn om vers gras mee te halen?
De wagen moet tussen de 28 en de 40 kuub zijn..
Zelf zaten we te denken aan een deutz fahr, pottinger of krone.
En eigenlijk het liefst een met een enkelas met 4 wielen, al is dit geen vereiste.

Groet,

David

Deel dit topic

Reacties

JohnDeere5720
Wij rapen met een Deutz-Fahr K7.36
En dit gaat PRIMA! 😄
We halen er 2 a 3 dikke vrachten per dag mee op, en nog nooit problemen gehad. kan prima met 80pk en een 2.80meter trommelmaaier aan de voorkant 😉

Hoeveel koeien moeten jullie er mee voeren, aangezien het wel een beetje uit moet komen met hoe groot de wagen is.. niet dat je 1 of twee volle vrachten moet hebben en dan eigenlijk elke dag net een beetje tekort komt 😃 En wat voor een trekker komt ervoor, als je nat klaver gras gaat voeren dan heeft onze trekker het er wel eens zwaar mee 😛
Andre150
Koop een wagen met invoerbalken. Een rotor vermoest het sneller, vooral als het nat gras is. Dan is Deutz-Fahr een goede optie.
Rdeweerd
Onze strautmann is ook wel te koop voor het juiste geld +New Holland T 6020 staat zo een foto van de ladewagen tussen
Rdeweerd
@Andre150 ik zou wel voor een rotor invoer gaan minder onderhoud
Andre150
@Rdeweerd Mee eens, maar dit wordt wel een stuk minder intensief gebruikt dan een wagen die het hele seizoen in het taaie kuilgras zit.
poech prut
Ik vraag me ook af in hoeverre dat gras vermoezen echt nadelig/ aanwezig is?

Het is wel een vaak gehoord argument wat je leest, maar in de praktijk gebeurd het ook zat met rotorwagens.
Miedema presto is hiervoor echt een geschikte kanidaat! Of zon leuke df als @JohnDeere5720 zegt. Zoek dan naar df f570 38 kuub verdeelwaldsen en je kan een dwarsvoerband der bij achter doen (zoals wij het vroeger hadden)
Fendt926Driver
Quote @JohnDeere5720:
We halen er 2 a 3 dikke vrachten per dag mee op,
hoeveel koeien moet je dan wel niet vers gras voeren?
met mijn rapide 80 (20m3) haal ik een vracht per dag voor 100 melk koeien heb dan ook nog ruimte om er 2 ton mais bij op te pakken en dit gemengd te voeren
Fendt926Driver
Denk dat dit een mooie wagen zou zijn. niet te zwaar redelijke brede en hoge banden kan een losband achter en heeft walzen. die 28m3 inhoud val dan bij deze ook echt wel kloppen. de meesten draaien de wagen leeg en meten dan die bult op en komen aan 40m3.

tractors-and-machinery.com/site_display_content.ph…

of deze is dezelfde in een nieuwer kleurtje en die heeft een losband

tractors-and-machinery.com/site_display_content.ph…
poech prut
@Deutz 8006spezial

Dit ziet er ook wel geinig uit, schouten quickfeed met pickup:

tsg-greonterp.nl/index.php/?page=Corrado-Load-Feed

Hun bouwen ook van die vernieuwde miedema presto's.
@poech prut ik vind het knap dat er toch mensen zijn die het vinden 😃 heb die wagen kunnen bewonden op een beurs. Echt een fucntionele en degelijke wagen. Leek mij wel wat toe als je toch stalvoerde en een voerwagen nodig had (ivm weegfunctie)
JohnDeere5720
@Fendt926Driver Op het moment 200 melkkoeien 😄
Maar dan voeren we ze Alleen vers gras, en de koeien lopen ook buiten over dag.. Ik weet niet of u ook nog kuil erbij hebt..?
Meestal moeten we 3 vrachten hebben op een dag, ligt er een beetje aan wat voor een gras als ze zelf in het land hebben, maar zoals vorig jaar met de droogte hebben we bijna geen gras in het land gehad dus toen gingen er 3 door, als ze net een nieuw perceel hebben kunnen we met 2 dikken ook genoeg.
Fendt926Driver
Quote @JohnDeere5720:
Ik weet niet of u ook nog kuil erbij hebt..?
nee wij voeren dan alleen die mais erbij en ze gaan dan naar buiten. maar een voor 100 dan klopt 2 voor 200 ook wel redelijk
JohnDeere5720
@Fendt926Driver dan zouden wij 4 ton mais erbij moeten doen.. zal je de ''laatste'' wagen ook ongeveer hebben 😃
Aan droge stof en dat soort meut 😉
Wimsumar
Beste David512C: Wordt/werd met onderstaande wagen gras gehaald? :?
Dan kan het vers gras voeren niet veel te btekenen hebben en beter geheel achterwege gelaten worden.
David512c
@Wimsumar

Beetje overdreven misschien.. Zo werd idd gras gehaald. 2 wagens per dag. En daarvan werden 115 melkkoeien en het jongvee gevoerd. (Melkkoeien krijgen nog extra mais bij en worden overdag geweid). De bedoeling is dus dat dit nu allemaal in een wagen kan. En om misschien meer vers gras te gaan voeren.

Trekker die gebruikt wordt is een claas arion 540.
David512c
@Wimsumar bovenbouw ligt op die foto plat trouwens 😉
LandbouwLeistra
Doe een grotere broer van de Schuitemaker v is goed spul!
Wimsumar
Beste David512C:
Quote @David512c:
bovenbouw ligt op die foto plat

Ooohw, dat verandert de kijk op de zaak. Net als het aantal (115) koeien die vers gras er mee gevoerd worden. Daar is inderdaad wel een "stalvoertrein" zinvol voor aan te schaffen.
deJong
@Andre150 dat vindt ik niet een stalvoer wagen zit altijd in de nattigheid en de modder. en heeft dusdanig veel smering/onderhoud nodig omdat hij altijd nat en smerig is.
deJong
Ik zou zelf voor een strautmann gaan voor het stalvoeren. daar zit een heel goede koppeling(bijna onverwoestbaar) op om de walsen aan en uit te zetten, daarbij ga ik ervan uit dat jullie een doseerwagen zoeken.
krone wagens hebben daartegen een (sjaakie bakje) met zo'n stom cilindertje erop dat altijd lek raakt en of stuk gaat(uit eigen ervaring)
en een stekende pickup is ook mooier met het stalvoeren vidt ik als je wat korte kop einden hebt, anders blijft er altijd een klein plukje liggen.
als laatst zoals @Andre150 al zij over de balkinvoer, daar zijn genoeg strautmanns van te koop.

dit is een beetje mijn inzicht ik hoop dat je er wat aan hebt.
David512c
@deJong Denk inderdaad dat een wagen met stalvoeren veel meer te lijden heeft. Vaak nat gras en modder er door heen en hij wordt buiten gezet enzovoorts.

Zeker heb ik wat aan de verstrekte info/ ervaringen! Alles is welkom! Iedereen bedankt voor de reacties 😉

Ik hoor verschillende dingen over een rotor en balken invoer. Wat is er van waar dat een rotor het vers gras te veel verpulverd? Dit is toch alleen aan de orde bij een smalle rotor/doorgang? Verder is een rotor misschien makkelijk in onderhoud, maar bij een benodigde rotor revisie is de wagen toch zo goed als niks meer waard?

En zullen walsen achter in de wagen het gras ook teveel tot moes draaien?
fendt-412
@David512c
wanneer je met een rotorwagen het gras niet hoger dan 2meter hoog in de bak drukt heb ik geen vermoezing kunnen vinden van vers gras. Met vers gras voeren heeft de wagen maar een lichte snede en gras van 3meter te verwerken, per rotoromwenteling wordt er amper gras de wagen in gebracht, terwijl met inkuilen per omwenteling minstens 3x zoveel gras wordt verwerkt. Gaat allemaal vrij rustig en kost amper vermogen.

Sappen uit vers gras zijn vrij agressief, met een rotorinvoer en eventueel pickup zonder curvebaan heb je het minimaal aantal draaiende delen dus kans op gebreken.
JohnDeere5720
@David512c Balken invoer gaat wel heel erg douwen op het laats als de wagen vol vers/nat gras zit.. dus dan hobbel je wel op de trekker.. 😉
En voor de rest, als je de wagen goed laad, ofwel op juiste momenten naar achter doen dan kan je het gras er ook in één lange gelijk sliert er uit laten vallen voor het voerhek (Ik weet niet hoe dat zit bij jullie 😛 maar wij hebben een Weelink voerhek dus die kan naar voren en naar achteren dus daar draaien we dan de hele wagen tussen en doen dan het voerhek naar voren 😄 )
Wimsumar
Beste David512C:
Quote:
tot moes draaien

Dat begint al in de kneuzer van de frontmaaier.
Heel theoretisch zou het de kans op pensverzuring vergroten.
deJong
@David512c wij stalvoeren thuis al sinds 1988 met een krone 5000L turbo, je hebt echt geen problemen met vermoesen door de walsen. De walsen zorgen ervoor dat het gras gewoon lekker los op de transportband komt te liggen waardoor het mooi los en luchtig voor het voerhek valt. moet je wel rustig rijden zodat de wagen ook rustig lost liefts rond 1 km/h dan zullen de walsen ook niet ineens een dikke bult op je voerband kwakken. niet dat ik al vanaf 88 ervaring heb???? maaruh van wat ik tot nu toe zelf ervaren heb. Groetjes mij.
deJong
Trouwens een strautmann 230 zou het ook wel doen bij mn schoonpa voeren we er overdag 200 mee 😄
jd4050
zonna.nl/hst/z12n09a/…

Staan nog wel meer bij.
David512c


Is ie dan!!
marco2250
Mooi karretje
hobbyboer
Quote @fendt-412:
Sappen uit vers gras zijn vrij agressief, met een rotorinvoer en eventueel pickup zonder curvebaan heb je het minimaal aantal draaiende delen dus kans op gebreken.

Hoeveel gebrukers heb je al gesproken die versgras voeren met een opraapwagen met vaste puckup?
Ikzelf pas 2, maar die waren beide negatief over de kwaliteit van het werk.
DESLAGERURRE
@hobbyboer wou ook net zeggen .. stalvoeren met een "nieuw "type wagen is ruk .. het beste kun je nog gewoon een "oude" wagen nemen met balken invoer werkt super .. en geen messen .. of een paar ..5 of zo .. voeren zelf al 35 jaar zomers gras bij .. eerst met een lbf .. later een Vitesse 2 toen nog met de hand er voor spitten .. +/- 70 melkkoeien .. later een lbf met doseer walzen/bandje .. en die gebruiken we nog .. mischien niet het modernste spul .. maar het werkt .. en kost ons weinig ..
Wimsumar
Beste David512C:
Quote:
Is ie dan!!

Jah,.... krijg nou wat! Dat is een opraaptrekker!
David512c
@Wimsumar Dat dacht ik 😉

« Terug naar discussielijst

Wil je reageren op deze advertentie?

Als je je aanmeld voor deze website kun je heel eenvoudig een persoonlijk bericht sturen naar de plaatser van deze advertentie (David512c). Lid worden is gratis, wij spammen niet en verstrekken je gegevens niet aan derden.
Meld je hier aan

REACTIES
34
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
16