Deutz-Fahr D 5207 C - uitgeslagen spline as

Goedenavond allen,

De assen met spline verbinding die door het fusee van mijn vooras lopen zijn uitgeslagen. Ik ben al opzoek geweest naar nieuwe onderdelen of revisie van de oude onderdelen maar ben tot nu toe niet verder gekomen. heeft iemand ervaring met de revisie van spline assen en bussen?
( de vooras is van het merk SIGE type 3510 )

mvg Kevin.
deutz6007

Reacties

deutz6007


om deze as en bus gaat het.
sjonnies
Zijn die splines uit gesleten?
Fendt926Driver
JD3010
Het kan heel goed dat dit standaard maten zijn. Gaat het dan om beide? Moet dat rechtse ding helemaal vernieuwd worden, of durf/kan je daar een nieuwe bus in lassen.
Ik denk dat je in de Trekkertrekwereld een stuk verder komt.
deutz6007
@sjonnies ja zijn helemaal uitgesleten veel spelling
deutz6007
@JD3010 aan zoiets zat ik ook te denken. de as heeft ook iets schade. de andere zijde is nog erger. ik had het idee om de vertanding van de as of te zagen dan een gat in de as te draaien en daar een stomp met splines in te lassen, de flens ook de bus of te draaien en daar een bus in te lassen, maar ik vraag me af of dat sterk genoeg is.
RobDeutz104
Valt niet mee om te draaien dat spul, en lassen al helemaal niet
Breng maar langs kan ik kijke of het mogelijk is om te lasse en te draaien mits die niet te hart is
paulusmahandel
Spline lassen en afdraaien en slijpen is tijdrovend.
misschien de welbekende slopers bellen om het onderdeel.
goeiedag eem
@deutz6007 lassen aan deze assen zou ik niet doen, ze zijn zeer hard, en aan geharde assen lassen is vragen om moeilijkheden, ben zelf gereedschapmaken van beroep dus ken die soort dingen zeer goed. Ik ben nu bezig met de revisie van de sige vooras van onze deutz 10006, ik kan ze afdraaien maar niet met een gewone beitel, ik gebruik een keramische beitel die kan 55 Hrc tot 70 Hrc (rockwel hardheid)en dan is het net te doen, dus afslijpen en wat anders er voor lassen is in mijn ogen geen optie en dan moet je alles nog zuiver hebben lopen anders vreet je de spline er zo weer uit, hij is nu ook niet voor niets hard.

In mijn vooras heb ik deze assen ,die bij de 10006 iets anders zijn want die drijven de planetaire aan, afgedraaid van 50 naar 48 mm omdat de keeringen helemaal in gelopen waren, en de bronzen bussen ook uitgesleten waren en wat ingelopen waren op de as, er was nog wel meer mis maar daar komen tzt nog wel fotos van op tf.
deutz6007
@goeiedag eem dat er aan de as niet te lassen is begrijp ik, alleen daar is het probleem niet mee opgelost. heeft u nog andere ideeen om dit weer strak te maken?, want dit weer zo in elkaar zetten en doorrijden is vragen om problemen.
goeiedag eem
@deutz6007 heb de laatste tijd flink aan het zoeken geweest omdat ik zelf ook met zon as sige vooras bezig ben maar nieuw komt zon as meende ik rond de 1000 euro, per stuk en dan moet je het andere nog hebben, die kosten zijn zo hoog dat ze meesten de assen er onder weg gooien en er een 2wd van maken. omdat de kruisstukken ook al erg aan de prijs zijn en zo. ik ben er nu zelf mee bezig en heb de kruis stukken zelf uitgedraaid (waren ook 60 Hrc dus ook weer met speciaal snijgereedschap)en er andere kruisstukken in gemaakt en ben ik inclusief brons en wat andere dingen (geen uren rekenen)€340 kwijt voor de revisie van de kruisstukken en lagering en keeringen van de vooras wat anders zorichting de 1400 ging, maar bij mij zijn de splines en de planetaire aandrijving nog perfect.

goed nu vor jou, nieuwe onderdelen zijn aardig duur, denk dat dat geen optie is, maar in duitsland zit een deutz sloper in emsburen dat ligt op 20 min van nordhorn in duitsland en denk dat die je wel verder kan helpen, het zijn aan onderdelen of misschien wel een complete vooras en dat hij die van jou wel inruilen wil. Ik ken hem niet persoonlijk maar hij veilt een boel op ebay.de dit is zijn naam

Kontaktdaten
Franz Thien
Benzstrasse 7
48488 Emsbüren
Deutschland

Telefon:0151/19367629
E-Mail:franz-thien@gmx.de
Firma Schlepperteile Thien Benzstrasse 7 Franz Thien Tel. 0151/19367629 franz-thien@gmx.de

maar jou splines mer klaar maken zal niet mee vallen, zal er eens overna denken en met mijn vader overhebben ook een gereedschapmaker, of die nog een idee heeft maar ben er bang voor
deutz6007
@goeiedag eem alvast bedankt voor de moeite. ik heb contact met franz opgenomen en hij heeft waarschijnlijk de juiste onderdelen.
goeiedag eem
@deutz6007 oke, graag gedaan daarvoor hebben we dit forum toch om elkaar te helpen, en ik kom hem vaak tegen op ebay.de dus vandaar dat ik het zo weet dat hij onderdelen heeft
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr D 5207 C ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!